Helt Hen i Haven

Forårskur til staudebedene i det fine vejr
Der hersker kaos i havens staudebede. Jeg kan lige så godt indrømme det. Men nu skal det være slut. Jeg er gået systematisk i gang med en forårskur til staudebedene, hvor de gamle toppe bliver klippet ned, ukrudtet luget, og det land, der er tabt til græsplænen, bliver tilbageerobret. Sikke nu et herligt havevejr, vi… Læs mere Forårskur til staudebedene i det fine vejr
Dejlige danske forårsplanter letter humøret lidt
Det er forår for fuld skrue og fuglesang derude. Jeg ved ikke med jer, men det kribler i hvert fald i mine fingre efter at komme ud og komme i gang. Og ikke mindst efter at få gjort de hjemlige omgivelser smukke og hyggelige med dejlige danske forårsplanter, når nu det er matriklen, man skal… Læs mere Dejlige danske forårsplanter letter humøret lidt
Blomstrende lyspunkter på dagens havevandringer
Det bliver i øjeblikket til en del flere havevandringer i løbet af dagen, end det plejer at gøre. Heldigvis betyder det frembusende forår, at havevandringerne får flere og flere blomstrende lyspunkter at byde på.
Status på projekt drivhustilbygning
Tiltagende trængselsproblemer i drivhuset viser, at min handyman havde set rigtigt, da han præsenterede projekt drivhustilbygning sidste efterår. Et projekt, som dengang rakte betydeligt ud over min fatteevne i al sin fantastiskhed, men nu er ved at tage så meget form, at jeg ikke har de mindste problemer med at forstå, hvor fedt det bliver.
Produktion af sødkartoffel-stiklinger i vindueskarmen
En enkelt sødkartoffel, Ipomoea batatas, fra supermarkedet kan blive til mange sødkartoffel-stiklinger ved hjælp af vand og lidt tålmodighed.
En mærkedag, men en mærkelig dag med tre aflysninger
I morges tikkede der et minde ind på min Facebook profil. Jeg havde ikke skænket det en tanke, men i dag er der faktisk præcist to år siden, min bog 'Slip haveglæden løs - Fryd, facts og fiduser' udkom.
Forårskrukke med rosa skilla og rustfarvet hornviol
Jeg er faldet pladask for en usædvanligt sød rosa skilla, Scilla 'Rosea', som jeg blev præsenteret for i torsdags i Gartneriet Pedersen. Nu har den fået plads i en forårskrukke, der er sat i venteposition i drivhuset.
120 tobaksplanter er flyttet i plantekuvøse
Det er en lille måneds tid siden, jeg såede fire forskellige slags tobaksblomster i bakker i vindueskarmen. Nu er de blevet så store, at de skal prikles og flyttes til min plantekuvøse med lys og undervarme i drivhuset. Jeg gjorde mig virkelig umage for ikke at så for tæt, da jeg såede mine hjemmehøstede frø… Læs mere 120 tobaksplanter er flyttet i plantekuvøse
Kædereaktion udløser plantekø i det eksotiske hjørne
I vindueskarmen spirer sommerblomsterne. De skal snart prikles, og flyttes ud i plantekuvøsen i drivhuset. Men den skal der jo være plads til, så nu må en del af de opmagasinerede planter vige pladsen. En kædereaktion, der har udløst plantekø i et fjernt hjørne af haven.
Forspiring af sommerblomster med forskellige behov
Frø af sommerfloks behøver mørke for at spire, tobaksblomster behøver lys. Det er et hyggeligt puslespil at komme i gang med forspiring af sommerblomster med forskellige behov.
Muromkranset haverum til eksotiske eksperimenter
Det eksotiske hjørne af haven er ved at genrejse sig fra den kaotiske ørkentilstand, der har hersket siden tørken i 2018. Nu kommer der helt nye boller på suppen i form af et muromkranset haverum med gode betingelser for sarte planter 🙂
Vejen fra brakmark til skærehave og køkkenhave
Indrømmet, det er ikke meget, jeg har fået gjort i det fjerne hjørne af haven på det seneste. Der har været meget vådt og blæsende. Men nu er jeg så småt kommet i gang hen ad vejen fra brakmark til skærehave.
Lysspirende tobaksblomster bestod spiretest med glans
For en uges tid siden iværksatte jeg en spirestest af mine hjemmehøstede frø, for at sikre mig, at det kan betale sig at så dem. De forskellige tobaksblomster bestod spiretesten med glans.
Spirende blomsterløg som bænkevarmere
Det myldrer simpelthen frem med spirende blomsterløg overalt i haven i det milde vintervejr. Nu har de fået følgeskab af en flok kolleger i krukker, der har fået plads på plantebænken på terrassen for at markere forårets komme 🙂
Sæson for forspiring begynder med en spiretest
Alle de mange frø, jeg høstede i løbet af sensommeren og efteråret, ligger og venter på, at den nye sæson for forspiring begynder. For at undgå skuffelser til den tid har jeg nu sat gang i en spiretest.
Duftende hyacinter i en formidabel farve
Da jeg midt i december besøgte det julepyntede Tivoli, landede indtrykket af hundredevis af duftende hyacinter i en helt fantastisk, purpurfarvet nuance behageligt og intenst i både øjne og næse. Nu får jeg den samme oplevelse omend i mindre skala, hver gang jeg går ud af døren 🙂
Vinterbuket fra haven med farve og duft
Jeg savner sommerdagene, da jeg kunne frådse i blomsterbuketter fra skærehaven, og planerne for den kommende sæson farer forvirrede rundt i mit hoved. Men i dag skinner solen, så det er lige til at blive glad af, og en rundtur i haven med løftet saks resulterede faktisk i en vinterbuket med både farve og duft.
Foråret begynder med primula og perlehyacinter
Primula og perlehyacinter 🙂 Så er vi ligesom i gang. Og i det milde vejr har både primula og perlehyacinter og andre forårsbebudere det næsten bedre ude end inde. Dagen i går bød på en helt herlig gartnerivandring i selskab med en flok ligesindede plantenørder, der alle blev helt høje af mødet med farverne og… Læs mere Foråret begynder med primula og perlehyacinter

LB Text & Ide

Jeg har skrevet alt fra katalogtekster og pressemeddelelser til faglige artikler, havehistorier til magasiner og ugeblade og bøger.

Kontakt

LB Text & Ide

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Skærehaven trin for trin er på trapperne

Vinterblomstrende stauder og buske skaber forårsstemning i utide

Julebuket af tørrede blomster fra skærehaven og en overraskelse

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved