Helt Hen i Haven

En mærkedag, men en mærkelig dag med tre aflysninger

I morges tikkede der et minde ind på min Facebook profil. Jeg havde ikke skænket det en tanke, men i dag er der faktisk præcist to år siden, min bog 'Slip haveglæden løs - Fryd, facts og fiduser' udkom.

Så glad ser man ud, når man omsider står med 'barnet' i favnen efter en langvarig fødsel. Ironisk nok falder min private mærkedag sammen med den mærkelige dag, vi alle sammen måtte stå op til i skyggen af Corona virussets fremfærd. Som en lille ting i det store spil er det nemlig også dagen, hvor det blev nødvendigt at se i øjnene, at foreløbig tre arrangementer, hvor haveglæden virkelig skulle slippes løs, måtte aflyses. Arrangementer, som henholdsvis Haveselskabet Aarhus, Haveselskabet Svendborg og Fredericia Bibliotek stod for med undertegnede som foredragsholder. Så lige nu ser jeg knapt så glad ud, men håber selvfølgelig, at der kommer nye datoer i kalenderen.

For at kunne forsøde tilværelsen lidt i den kommende, usikre tid har jeg lige været ude at hamstre lidt. Jeg vil jo meget nødig gå ned på hornvioler, når det nu trækker op til, at der skal spenderes mere tid end normalt hjemme på matriklen. Det har i det mindste den positive effekt, at der bliver ekstra tid til at gå i haven, for det er der da heldigvis ingen restriktioner på. I øvrigt kan jeg oplyse, at havecentret var et dejligt og fredfyldt sted at shoppe i dag.

Der landede også rigelige mængder så- og priklemuld i min indkøbsvogn, for dels er vindueskarmen fyldt med spirende sommerblomster, der skal prikles i løbet af få dage, dels er lageret af frøposer langtfra udtømt.
Hvis du synes, vejret er for bistert til haveaktiviteter, kan du dele min mærkedag med mig med lidt armchair gardening i dit hyggehjørne. Hvis du ikke allerede har 'Slip haveglæden løs' og savner lidt inspiration til at kaste dig ud i årets haveliv, kan den ligesom min nye bog 'Sommerblomster - Fra frø til fryd' købes der, hvor du køber bøger - også hos diverse boghandlere på nettet, hvis du ikke har lyst til at fjerne dig fra matriklen. Og piiist, en række af Home & Garden havecentrene landet over har bogen på hylderne sammen med frø og meget andet godt til den nye havesæson.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

7 Replies to “En mærkedag, men en mærkelig dag med tre aflysninger”

Kære Lotte!

Vi – i Haveselskabet Svendborg – ærgrer os også over at måtte aflyse, men må naturligvis som alle andre vise samfundssind.

Vi ser frem til, at du på et senere tidspunkt kommer til Svendborg med dit foredrag så vi sammen kan slippe haveglæden løs.

Alt imens må vi allesammen passe godt på os selv og hinanden.

Bedste hilsener
Anne Merete fra
Haveselskabet Svendborg

Tak Anne Merete
Det er selvfølgelig det eneste, der er at gøre i den aktuelle situation. Jeg vil se frem til at få en ny dato i kalenderen.
Mange hilsner
Lotte

Ja vi, der har tilmeldt os dit foredrag ( for mit vedkommende i Svendborg) ærgrer os og og håber på ny dato på et andet tidspunkt, for selvfølgelig vægter denne forsigtighed højere pt. Ét gode er da, at vi helt frit fortsat kan slippe haveglæden løs derude i vores egne haver. Nu skal “Laura Storm”, så bare lige være rejst, så det er til at nyde.
bedste havehilsener
“Helle Aagaard´s have på Sydfyn”

Hej Helle
Det kunne have været hyggeligt at møde dig, men mon ikke vi får en ny chance senere på året. Det vil jeg glæde mig til.
Mange hilsner
Lotte

Jo lad os håbe der viser sig en ny dato og lejlighed. Om ikke andet så er jeg jo både på IG og har en offentlig haveside på facebook. Der kan man jo altid mødes. Hvis du er interesseret så hedder jeg: https://www.facebook.com/helleaagaardshavepaasydfyn/ og også på IG

Mange hilsner
Helle Aagaard

Karen Engsig-Karup marts 13, 2020,  05:03

Ja, er det ikke sært, at der aldrig er noget så slemt, at det ikke er godt for noget andet?
Nu er der ingen udenoms aktiviteter, der kan afholde mig fra at få begyndt i min have allerede i marts. Det er vist aldrig sket før 🙂 Nå ja, og så tankede jeg op til 8,24/liter i aftes 🙂
Men lad os alle tænke os om, tage den med ro og prøve at få denne tid til at gå så godt som muligt. Der er mange syge og svage at tage hensyn til.
Kh
Karen

Kære Karen
Det har du så fuldstændig ret i. Der er ikke andet at gøre, end at vente på at stormen – både i overført og ‘Laura’- betydning lægger sig. Jeg tænker, at vi får de flotteste haver nogensinde, med al den tid til havearbejde og hjemehygge det trækker op til i den nærmeste fremtid.
Mange hilsner
Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved