Helt hen i haven

Der sker altid noget i haven. Følg årets gang på bloggen

Helt hen i haven.dk blev til i 2014 i håbet om at kunne inspirere og blive inspireret til endnu flere dejlige oplevelser med jord under neglene og fuglesang i ørerne.


Bloggen handler om alt det, der sker ude i haven lige nu. I staudebedene, skærehaven, køkkenhaven, det eksotiske hjørne og i havens to drivhuse.

Det er en stor fornøjelse at dele glæden over blomsterne, krydderurterne og kartoflerne og fortælle om store og små projekter og udfordringer i haven.


Gennem årene er det blevet til hundredvis af små historier. Du kan søge efter lige det, der interesserer dig i søgefeltet i panelet til højre. 

Jeg ved godt, at det ikke sådan er helt politisk korrekt at synes om gule blomster, men jeg synes altså de kan noget. Og så er gul forresten også insekternes yndlingsfarve, og dem skal vi jo huske at være gode ved.

Så nu har jeg besluttet mig for, at farvetemaet for forårskrukkerne ved fordøren skal være gult og gråt tilsat hvidt og selvfølgelig grønt. Jeg synes simpelthen, at de farver klæder hinanden rigtig godt, og jeg havde både overvintrede sølvsalvie, Salvia argentea, med fine, lodne sølvgrå blade og ditto karryplante, Helichrysum italiacum. Altså manglede jeg kun de gule blomster for at komme i gang med mit gult og gråt tema.

Her kommer så et par plantenyheder ind i billedet. Som nogle vil vide forelskede jeg mig for nogle år siden i den elegante marokkanske marguerit, Rhodanthemum hybrid. Dengang var blomsterne over det sølvfarvede løv enten hvide eller lyserøde, men nu er der kommet flere nye sorter på markedet. Blandt andet den måneskinssmukke sort med cremegule blomster, der langsomt blegner til flødefarvet. Uha den er lækker. Rhodanthemum hosmaniense ‘Zagora Yellow’ hedder den.

Da jeg sidste år var til FlowerTrials i Holland for at se på sommerblomster hos en hel stribe af planteforædlere, løb konkurrencen Fleuro Star Award samtidig af stablen. En konkurrence, hvor fagfolk kårer en spektakulær plante med wowfaktor og dermed stort salgspotentiale. Prisen gik til den citrongule Petunia ‘Bee’s Knees’ fra virksomheden Florensis. Og den er da virkelig noget for sig med de lysende lysegule blomster. Den rammer markedet i år og er på prøve her i haven. Det tegner absolut lovende.

Nordisk fjeldarve, Androsace septentrionalis, er ikke en nyhed, men den er guld værd i forårskrukkegrupperne, hvor den med sine fnuglette skyer af bittesmå hvide blomster letter helhedsindtrykket og binder det hele så fint sammen. Den har jeg svært ved at undvære.

Søg efter indlæg

Nyeste blog indlæg

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Forsøg med spagnumfri så- og priklejord


Nyt spejlbassin omringet af frytler


Det er næsten for vådt til at være sandt


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Arkiver

Sociale medier

Her få du ingen arkivbilleder men spontane kig til have og planter netop nu.

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne

Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven

Forsøg med spagnumfri så- og priklejord

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved