Helt Hen i Haven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Jeg har købt en elbil! En angstprovokerende handling, som jeg ikke helt er kommet mig over. Til gengæld resulterer den i et nyt bed, som jeg slet ikke havde regnet med. Bilen får jeg til oktober, men forinden skal der jo etableres en ladeboks, så den ikke bare skal stå her i carporten og pynte.

Ladeboksen skal i sagens natur sidde i carporten, så udfordringen er, at strømmen kommer ind oppe ved huset og altså skal flyttes "en etage" ned til carporten. Det har udløst et større gravearbejde. Min handyman har væltet et par træer og gravet og svedt og bandet, men besejrede til sidst rødderne i græsplænen og vildnisset. Man kunne så mene, at det lignede et bombekrater, men jeg så nu straks muligheden for at få et nyt bed. Nu er der gravet et rør ned til strømforsyningen, og jeg er gået i gang med at eliminere bombekrateret og få det ellers ret kaotiske hjørne til at se civiliseret ud, uden at det crash'er helt med den naturlige vildskab, der præger indkørslen som den skal, fordi hus og have jo ligger midt i naturen.

Det udløste så en mindre planterokade, men kunne heldigvis klares med forhåndenværende planter. Sidste efterår plantede jeg flere japansk løn, Acer palmatum, på den nye staudeskrænt med et klart billede inde i hovedet af, hvor let og elegant det ville komme til at se ud. Det der ikke var på billedet, var de vildt voksende stauder, der etablerede sig som lyn og torden, og siden har overvokset de stakkels små træer helt. Dem var det med andre ord oplagt at redde og flytte til mere fredelige forhold i et nyt bed.

I forbindelse med, at jeg har skrevet nogle pressemeddelelser for Bambusplanteskolen i Vordingborg, har jeg også flere forskellige spændende prøveplanter af nye bambussorter stående. Et par af dem blev så plantet i det nye bed, for bambus og japansk løn klæder hinanden så godt, synes jeg. Der blev gravet nogle lave græsser op til at fylde ud med, og den lave rododendronhæk af Rhododendron Bloombux blev forlænget med et par planter, der var plantet et andet sted, hvor de også var ved at blive skygget væk. Hækken, der kan klippes ligesom buksbom, trænger til en kærlig saks, men det må vente til foråret, for jeg er bange for, at skuddene ikke kan nå at afmodne, hvis jeg klipper dem nu. Nu venter jeg bare på, at det her i haven allestedsnærværende bunddække af liden singrøn, Vinca minor, skal brede sig, så der vupti er et fikst og færdigt nyt bed - foruden strømforsyning til den nye bil.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Ny bil udløser nyt bed og planterokade”

Herligt med dig Lotte. Du ser altid nye plantemuligheder. Og fantastisk med din flittige handymand. Glæder mig til at se dit nye velkomstbed en dag.

Glæder mig til at vise det frem .-)

Det lyder klogt. Glæder mig til at hører nærmere og et nyt bed vokser jo til på ingen tid i den have

Jeg ved ikke, om det er klogt – men spændende i hvert fald 🙂
Kærlig hilsen Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved