Helt Hen i Haven

Spirende blomsterløg som bænkevarmere

Det myldrer simpelthen frem med spirende blomsterløg overalt i haven i det milde vintervejr. Nu har de fået følgeskab af en flok kolleger i krukker, der har fået plads på plantebænken på terrassen for at markere forårets komme 🙂

Krokus, Crocus sievert 'Firefly'

I kølvandet på erantis og vintergæk, er de små, fine, botaniske krokus, Crocus sieberi 'Firefly' de første spirende blomsterløg, der dukker frem af jorden og hurtigt udvikler sig til små, blomstrende farvebomber. De er nok lidt foran i forhold til sidste år, men egentlig ikke så meget, som man kunne tro. Da stod de i fuldt flor den 18. februar, og det tror jeg såmænd også, de gør i år, for knopperne har jo ikke foldet sig ud endnu.

Således opmuntret har jeg besluttet mig for at flytte en flok krukker med spirende blomsterløg fra drivhuset og ud under åben himmel lige midt på terrassen, hvor jeg rigtig får nydt dem. Jeg har, som de siger i TV-køkkenet, snydt lidt, for jeg fik selvfølgelig ikke lagt løg i krukker i efteråret, mens tid var. I stedet har jeg omplantet løg, drevet i gang i gartneri, om til mine krukker. Det er en nem øvelse, for de spirende blomsterløg er nemme at skille fra hinanden og genplante, så det ser fint og naturligt ud i større krukker.

De små potter med spirende blomsterløg i butikkerne opfattes ofte som forårsbebudere til stuebrug, men de har altså også masser af potentiale som krukkeplanter udendørs, når vejret er mildt som nu. Bliver det fimbulvinter kan de jo bare flyttes i ly. Nu har krukkerne med løgblomster fået plads på plantebænken på terrassen, hvor de putter sig hyggeligt mellem de overvintrede prydgræsser i krukker. Så fik forårsstemningen lige en ekstra tak, og haveejeren går rundt og smiler stille over synet.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

6 Replies to “Spirende blomsterløg som bænkevarmere”

Smukke, livsbekræftende billeder!

Tusind tak, Nina. Og tusind tak for den smukke artikel i dagens Jyllands-Posten.
KH Lotte

Det ser som altid rigtig fint ud hos dig. Dejligt med forår – og dejligt, at der allerede er meget, der blomstrer i haven. Din zinkbænk er meget smuk. Vil du afsløre hvor du har den smukke zinkbænk fra?

Hej Else
Tusind tak 🙂 Plantebænken er en gave, som min mand har fået skræddersyet til mig.
Mange hilsner
Lotte

Karen Engsig-Karup februar 4, 2020,  02:15

YAY! Det er da første gang nogen sinde, at jeg er foran dig, Lotte! Jeg har tre krukker med løg, de to sat i efteråret og én et år ældre. De skal ud og pynte foran huset til min fødselsdag om et par uger 🙂
Hvor er din bænk fin! Hvordan holder du fliserne pæne under den? Eller, det er måske handy-mandens job? 😉

Kære Karen
Ahhh det er nu næppe første gang 🙂 Men dejligt med masser af løgkrukker til at sætte gang i foråret. Jeg har ikke lige tænkt på det med fliserne – der står jo altid krukker på dem, og inde under bænken er der forholdsvist tørt.
KH Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved