Helt Hen i Haven

Duftende hyacinter i en formidabel farve

Da jeg midt i december besøgte det julepyntede Tivoli, landede indtrykket af hundredevis af duftende hyacinter i en helt fantastisk, purpurfarvet nuance behageligt og intenst i både øjne og næse. Nu får jeg den samme oplevelse omend i mindre skala, hver gang jeg går ud af døren 🙂

Hyacint, Hyacinthus orientalis 'Purple Sensation'

Er den ikke bare helt fantastisk smuk den duftende hyacint, Hyacinthus orientalis 'Purple Sensation'. Det er virkelig en skam, at jeg ikke kan udgive et blogindlæg med duft, for den er bare så intens og lækker. Det er farven også, og den kan man jo til gengæld godt nyde her. Jeg kan godt forstå, at Tivolis gartnere er faldet pladask for den.

Jeg mødte den specielle og stærkt duftende hyacint midt i december, da jeg var til julemarked i Tivoli. De eksemplarer er for længst afblomstret, men til gengæld ved jeg, at nye er på vej, så den gamle have igen er fin og ikke mindst duftende, når dørene slås op til Vinter i Tivoli den 31. januar 2020.

Gartneriet LHP

Men hvor ved hun nu det fra, kan man spørge sig selv. Det ved jeg, fordi jeg lige har mødt en kæmpe flok af de duftende hyacinter, der er på vej fra Gartneriet LHP på Fyn til Tivoli midt i København. Almindeligvis leverer gartneriet løgvækster i knop, men Tivoli har brug for dem i næsten fuld flor, så de præsenterer sig smukt, så snart de er plantet. Det var en helt fantastisk oplevelse for både øjne og næse at træde ind i gartneriet forleden, inden de mange plante blev sendt afsted.

Det var imidlertid ikke alle planterne, der satte kurs mod hovedstaden. Nogle stykker tog den anden vej og kom med hjem til mig i det jyske, og derfor rammer både synet og duften mig nu, hver gang jeg går ud og ind af døren. Tusind tak for blomsterne til gartneriet 🙂
Hyacinterne har selvfølgelig fået ærespladsen på bakkebordet lige uden for døren, så jeg får max glæde af dem. Hyacinter kan ikke tåle frost, men med det milde vintervejr, vi har lige nu, får man faktisk mere fornøjelse af dem ude end inde. Blomsterne holder meget længere ved lave temperaturer end ved stuetemperatur.

Grå evighedsblomst, Helichrysum petiolare

Et bevis på, at det er - og længe har været - en af de mildeste vintre i mands minde er i øvrigt, at mine krukker med grå evighedsblomst, Helichrysum petiolare, der blev plantet engang sidste sommer, stadig står fuldstændigt uanfægtede af, at det har været både november, december og januar. De pynter bare videre, så jeg er da lige ved at tro, at de simpelthen kommer til at overvintre. Jeg kan jo stikke dem en hjælpende hånd, hvis det alligevel trækker op til frostvejr senere på vinteren.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Duftende hyacinter i en formidabel farve”

Jeg kan lige forestille mig duften 😃. Jeg elsker hyacinter, og jeg satte i begyndelsen af december nogle i et trækar på gårdspladsen, med de blomstrer desværre ikke endnu.

Hyacinther er skønne – så du er heldig at have noget at glæde dig til 🙂
Havehilsner Lotte

Det er en ren fornøjelse at gå forbi Tivoli, for man kan sagtens dufte hyacinterne der er placeret langs hegnet. Og hvor er det dog bare en lækker farve Purple Sensation har. Jeg har i adskillige år har en hel del hyacinter i bedene, men de er gået til med tiden og jeg har ikke været god til at sætte nogle nye. Men det vil jeg igen til efteråret. Purple Sensation skal der i hvert fald købes nogle stykker af. Jeg har ellers plantet nogle betonkrukker og et jernfad til med hyacinter. De er købt billigt i Netto for en 14 dages tid siden og er begyndt at blomstre 😉

Hej Leif
Velkommen til 🙂
Jeg husker selv, hvor overrasket min næse blev, da hyacintduften ramte den, da jeg besøgte Tivoli i december. Det var en dejlig oplevelse. Jeg tror også, jeg vil prøve, om det er til at skaffe løg af ‘Purple Sensation’ til efteråret, for jeg synes, at farven er i en klasse for sig.
KH Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved