Helt Hen i Haven

Krukkeforsamling med lilla lækkerier
Nu er der kun to uger til, vi slår havelågen op og holder åben have for haveglade gæster søndag den 2, august. Derfor går jeg og hygger mig med at omorganisere den ene krukkeforsamling efter den anden rundt om i haven, så de ser indbydende ud til lejligheden.
Nye hjemmelavede drivhusmøbler til opbevaring
Da drivhustilbygningen stod færdig tidligere på året, blev hyggehjørnet fra det eksisterende drivhus flyttet til det nye. Det efterlod lidt af et tomrum i planteværkstedet men samtidig spændende nye muligheder, der siden er blevet brygget på. Nu har min handyman så designet og snedkereret nogle smarte, multifunktionelle drivhusmøbler, der omgående er taget i brug 🙂
Blomsterfestival i Tivoli Friheden med plantemarked på søndag
Her kommer lige en servicemeddelelse eller et lille reklameindslag, om I vil. Hele juli er der nemlig blomsterfestival i Tivoli Friheden i Aarhus. Og på søndag den 12. juli 2020 er der ovenikøbet plantemarked med masser af lækre planter fra danske gartnerier og en lillebitte boghandel, hvor jeg sælger mine havebøger 'Slip haveglæden løs -… Læs mere Blomsterfestival i Tivoli Friheden med plantemarked på søndag
Støttepædagoger af rio-net til skærehaven
Blæst og regn er hård kost for sommerblomsterne, så nu er der installeret støttepædagoger af rio-net til skærehaven. Det dur jo ikke, at alle blomsterne lægger sig ned og får fik-zak formede stængler, der er umulige at have med at gøre i buketterne.
Tobaksblomst af flere slags – fra frø til fryd
Måske er der en enkelt eller to, der har spekuleret på, hvordan det gik med mine cirka 120 frølinger af tobaksblomst i flere sorter. De blev sået i det kun lige spirende forår som ultrabittesmå frø og passet og plejet, indtil det var forsvarligt at plante dem ud.
Sommerlevkøj og sommerfloks kom først i skærehaven
Nu er det ganske vist. Jeg har plukket årets første havebuket i skærehaven med blandt andet sommerlevkøj og sommerfloks. Skønt at være i gang, selv om der måtte lidt hjælp til fra både krydderurter og stauder for at få ordentlig fylde på buketten. Samtidig har vi besluttet, at vi holder åben have søndag den 2.… Læs mere Sommerlevkøj og sommerfloks kom først i skærehaven
Planteeksperimentarium i det eksotiske hjørne
Planteeksperimentarium, det eksotiske hjørne, the walled garden. Kært barn har mange navne, men lige nu er planteeksperimentarium nok den bedste betegnelse for det, der foregår omkranset af mure i det fjerneste hjørne af haven.
Nu styrer sommerstauderne det store show i haven
Lige dele sol, varme og vand. Det er den enkle opskrift, der sætter turbo på sommerstauderne, lige som man gik og var lidt trist over, at det er slut med tulipaner for i år. Lidt sjovt, at man nu kan glæde sig næsten lige så meget, til tulipanerne er visnet ordentligt ned, som man for… Læs mere Nu styrer sommerstauderne det store show i haven
Koreakornel er et bekendtskab værd
For en tre-fire år siden investerede jeg i en koreakornel, Cornus sousa 'Satomi', til højen ved indkørslen. Det er en investering, der har båret om ikke frugt så i hvert fald blomster hvert eneste år siden.
Brændte farver til krukkerne på den første sommerdag
Jeg skal da lige love for, at sommeren er kommet med et brag med sol og varme, som om det var bestilt til den 1. juni. Her i haven er dagen blevet markeret med en omrokering på plantebænken på terrassen, så der nu er lagt vægt på brændte farver til krukkerne.
Blåregn og bjergskovranke varsler sommer
Hvert år når maj bliver til juni, markerer blåregn og bjergskovranke sommerens komme her på matriklen. De fylder simpelthen luftrummet over haven med det vildeste blomsterhav. Så nu er det sommer. Næsten i kalenderen, og vejret spiller i hvert fald med. Sikke en pinse, det trækker op til i haven. Blåregn og bjergskovranke har hvert… Læs mere Blåregn og bjergskovranke varsler sommer
Sorte blomster fascinerer og skaber kontrast
Sorte blomster. Det lyder måske umiddelbart mærkeligt og temmelig kedeligt. Men det er det altså ikke, hvis I spørger mig. Sorte blomster giver nogle ekstra muligheder for at lege med farverne i både krukker og bede, som absolut er værd at tage med.
Tempeltræ og co. skaber skovstemning på terrassen
Jeg er ret vild med min voksende samling af miniaturetræer, der skaber den fineste lysegrønne skovstemning omkring spejlbassinet på terrassen. Blandt de nytilkomne er et ganske lille tempeltræ, Ginkgo biloba, som jeg har et helt særligt forhold til. Jeg har nemlig selv har sået det.
Store forventninger til spændende hortensia
I 2018 dukkede en ny spændende hortensia op og gjorde rent bord i den prestigefyldte nyhedskonkurrence på Chelsea Flowershow i London. Årets plante simpelthen. Nu bliver den også produceret i Danmark, og jeg har været så heldig at få fingre i et eksemplar fra Gardeners Own.
Årets sidste tulipanbølge er i fuld gang
Tulipansæsonen er heldigvis lang, hvis man sørger for at lægge løg af mange forskellige sorter. Her i haven begyndte den første tulipanbølge midt i marts med små, botaniske tulipaner. Og nu, mere end to måneder senere, er sidste bølge for i år i gang.
Nu skal årets planer for skærehaven realiseres
Gennem de seneste par uger er jeg lige så stille og i god ro og orden begyndt at realisere årets planer for skærehaven. For tidligt, vil nogen straks replicere, men for mange af planterne er det klart bedre at blive plantet ud nu end at skulle klare sig med alt for lidt plads i drivhuset.… Læs mere Nu skal årets planer for skærehaven realiseres
Træer og buske med blomster i overflod
En af de ting, der gør forårsmånederne ekstra dejlige, er de mange træer og buske, der pludselig står med grenene dækket af blomster i overflod. Hen på sommeren er langt de fleste træer og buske først og fremmest grønne, men lige nu er der godt nok gang i den.
Lækker ny hortensia med magiske evner
Jeg har fået lov at prøve en lækker ny hortensia fra Gardeners Own. En perfekt timet mulighed, for nu er oprydningen efter drivhusbyggeriet ved at være på plads, så der igen er mulighed for at krukkehygge i indkørslen, som jeg plejer.

LB Text & Ide

Jeg har skrevet alt fra katalogtekster og pressemeddelelser til faglige artikler, havehistorier til magasiner og ugeblade og bøger.

Kontakt

LB Text & Ide

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Lykken er en kasse spirende løgvækster

Kampen mod buksbomhalvmøl er fløjtet i gang

Klargøring til en ny skærehavesæson

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved