Helt Hen i Haven

Lækker ny hortensia med magiske evner

Jeg har fået lov at prøve en lækker ny hortensia fra Gardeners Own. En perfekt timet mulighed, for nu er oprydningen efter drivhusbyggeriet ved at være på plads, så der igen er mulighed for at krukkehygge i indkørslen, som jeg plejer.

Det var simpelthen dejligt at få genetableret en krukkevelkomstkomite. Det er helt utroligt, så meget det betyder for helhedsindtrykket, når havens flisebelagte arealer bliver blødt op med krukker fyldt med planter, synes jeg. Masser af krukker 🙂 Og så gjorde det jo ikke projektet mindre hyggeligt, at der var en lækker ny hortensia i flere eksemplarer at bygge velkomstgruppen op omkring.

Hortensia, Hydrangea Magical Evolution

Den nye hortensia til haven og krukkerne, Hydrangea Magical Evolution, er sidste nye skud på stammen i serien af Magical sorter, der har en kolossal holdbarhed og evnen til at skifte farve gennem sæsonerne til fælles. De nye sorter udmærker sig ved mere ensartede blomster og mere intense farver end de velkendte Magical Revolution sorter. Det er jeg spændt på at opleve, for jeg har ærligt talt hele tiden været meget begejstret for Magical sorterne. Men en ny hortensia skal man selvfølgelig ikke gå af vejen for.

Senecio candiscens 'Angel Wings'

En vellykket velkomstkomite bygger på godt gruppearbejde, så jeg har som sædvanligt været i gang med at flytte rundt på gamle og nye planter for at få gruppearbejdet til at fungere og for at få de nytilkomne godt integreret. Blandt de gamle i gårde finder man den evigt forbløffende Senecio candicens 'Angel Wings' med de bløde, lysende sølvfarvede blade. Den har overvintret nok så fint i sin krukke, så den skal selvfølgelig være med i første parket. Desuden er der friske eksemplarer af marokkansk margerit, Rhodanthemum 'Casa Blanca', den uldløvede sølvsalvie, Salvia argentea - også et overvintret eksemplar - og en større flok hornvioler, Viola cornuta, der allerede har gjort det godt længe.

Fjeldarve, Androsace septentrionalis

Fjeldarve, Androsace septentrionalis, er en af mine personlige forårsfavoritter, så den spiller sin sædvanlige beskedne men vigtige rolle i gruppepræstationen. Den er så fin med sin sky af bittesmå blomster, der næsten får den til at ligne brudeslør, uden at de to planter i øvrigt har noget med hinanden at gøre. Den er formentlig udsolgt for i år, for det er nok et par måneder siden, jeg fik fat på årets eksemplarer. Til gengæld kan jeg godt garantere, at der er en lækker ny hortensia til alle, der føler et straksbehov. Kig efter dem der, hvor du køber planter.

Indlægget er sponseret.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

One Reply to “Lækker ny hortensia med magiske evner”

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved