Helt Hen i Haven

Store forventninger til spændende hortensia

I 2018 dukkede en ny spændende hortensia op og gjorde rent bord i den prestigefyldte nyhedskonkurrence på Chelsea Flowershow i London. Årets plante simpelthen. Nu bliver den også produceret i Danmark, og jeg har været så heldig at få fingre i et eksemplar fra Gardeners Own.

Hortensia-hybrid, Hydrangea 'Runaway Bride'

Hydrangea 'Runaway Bride' hedder den spændende hortensia, der har udløst store forventninger her i haven. Til forskel fra de gængse hortensia'er blomstrer 'Runaway Bride' nemlig på alle sideskuddene, ikke kun med endestillede blomsterskærme på hovedskuddene. Det betyder, at planten har potentiale til at blive fuldstændig overdådig. Tro mig, jeg har set den på plantemesser med hundredevis af blomsterskærme. Nu er jeg spændt på, om mine fingre er grønne nok til at gøre gartnerne kunststykket efter.

Hortensia, Hydrangea Magical 'Evolution'

Sådan en celeber nyerhvervelse har naturligvis krav på godt selskab. Så det var heldigt, at der også var en anden spændende hortensia på plantelageret. Hydrangea Magical 'Evolution' er fætter til den lyseblå, der står længere nede i indkørslen, som det ses her.

Petunia petunia 'Plus Vintage'

Jeg er også faldet pladask for den ganske sart lyserøde petunia, Petunia Potunia 'Plus Vintage', selv om jeg generelt ikke regner mig selv for den store petunia-fan. Men den her kan altså noget særligt med de vitterligt vintagefarvede blomster. Det er Gartneriet Pedersen, der leverer den til butikker rundt om i hele landet.

Dermed udviklede dagens krukkerier sig simpelthen til en ny krukkegruppe halvvejs oppe på trappen op til huset. Krukkeplanterne klæder alle tulipanerne i bedet så fint med de blide lyserøde, gullige og hvide nuancer, synes jeg. I baggrunden er det den hvide rododendron, Rhododendron 'Schneekrone', der er gået helt blomsteramok. Den var ellers også så fint vintagefarvet i udspring, men nu er den lige så skinnende hvid, som den nye, spændende hortensia, Hydrangea 'Runaway Bride'.

Indlægget indeholder reklame.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

10 Replies to “Store forventninger til spændende hortensia”

Hold nu da op, hvor er det flot…. 😍👍
Som helt ny haveejer, som stadig kun ejer 4 krukker, vil jeg dog forsøge mig med fine gode inspiration med at samle krukker i farven at blomster også…. 🎉😊

Tusind tak Hanne. Og rigtig god fornøjelse med haveglæden. Det kan kun blive godt.
KH Lotte

Susanne Nielsen maj 25, 2020,  06:56

Hej Lotte
Den lyder meget spændende, den nye Hortensia. For nogle år siden skrev du også om en Hortensia nyhed, nemlig deep purple. Jeg har kikket efter den, men det er ikke lykkedes mig at finde den endnu.
Ved du om den stadig er i handel eller…?
Hilsen Susanne Nielsen

Hej Susanne
Jeg har lige tjekket med gartneriet, der producerer den, og den er skam i handlen endnu. her er gartneriets svar:

Det lyder da dejlig 😊 Vi elsker når nogle efterspørger vores varer ❤

Jeg har lige måtte forhøre mig i pakkeriet, da de har den bedste føling med, hvor vores blomster lander 😊 Vi leverer fast til Bauhaus og i perioder kører vi kampagner til Netto, Silvan og Plantorama – til dels også i Bilka.

Mange hilsner Lotte

Susanne Nielsen maj 26, 2020,  20:42

1000 Tak for din fine service. Jeg vil frekventere de nævnte steder og holde udkik efter en Deep purple.
Hilsen Susanne

Marie Tinmermann august 9, 2021,  08:46

Hej Lotte. Hvad er mon dine erefaringer med Runaway bride. Vi har haft den i to år nu, og den starter fint med at blomstre overvældende. Men senere på sommeren vokser det grønne løv meget kraftigt og planten holder stort set op med at blomstre. Har du den samme erfaring.

Vh
Marie Timmermann

Hej Marie
Jeg har også haft planten i to år og er ret betaget af den. Den har blomstret helt imponerende i månedsvis. Lige nu ser den lidt druknet ud efter nogle gevaldige regnskyl, men der er nye skud på vej, og der ser også ud til at være nye blomstreknopper.
Mvh Lotte

Hej Marie – Jeg har akkurat samme oplevelse som dig. Har dog kun haft min siden foråret. Den står plantet i stor krukke. Er lidt spændt på om der kommer blomstring igen til foråret. Løvet er frodigt og grønt – men blomsterne lader vente på sig..
mvh
Helle

Hanne Skodborg Nielsen november 21, 2021,  15:13

Hvordan skal den opbevares om vinteren?

Det er en hårdfør haveplante 🙂
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved