Helt Hen i Haven

Lykken er en kasse spirende løgvækster

Hvis man som jeg ikke har været så forudseende at lægge blomsterløg i krukkerne i løbet af efteråret, opdager man nu, at det da vist var en fejl. Heldigvis er der mulighed for at snyde lidt og endda tyvstarte på foråret med hjælp fra en kasse spirende løgvækster.

Lykken er en kasse spirende løgvækster

Løgvæksterne er kommet tidligt i gang i dette tilfælde i Gartneriet Pedersen, og hvis de kommer ind i varmen, går der ikke længe, før forårsfornemmelserne springer ud i fuldt flor lige som løgblomsterne.

Vibeæg, Fritillaria meleagris, til forårskrukke.

Men med en hel kasse spirende løgvækster bliver det trods alt lige i overkanten at fylde stuen. Og det var jo heller ikke meningen. Ideen var at sikre et lækkert forårsflor i krukkerne. Så jeg gik fluks i gang med at omplante de små potter til større forsamlinger i krukker.

Løgklumpen kan nemt deles

For at få det hele til at gå op og se pænt og naturligt ud, deler jeg nogle af løgklumperne, så de kommer til at passe sammen i krukken. Det virker lidt voldsomt, men det er ikke noget problem for de enkelte løgplanter at blive separeret fra naboen og plantet om i det her stadie.

Løgkrukker i venteposition i drivhuset

Efter tilplantningen er løgkrukkerne nu stillet i venteposition i drivhuset, indtil vejret arter sig lidt bedre. Hvis man er så heldig, som jeg er, at have noget smukt, grønt mos i græsplænen, er det ideelt at bruge som topping i krukkerne. Det både pynter og luner spirerne lidt, mens de står og vokser til. Her er blandt andet vibeæg, Fritillaria meleagris, tyrkisk vintergæk, Galanthus elwesii, perlehyacint, Muscari armeniaca, våriris, Iris reticulata og krokus, Crocus ‘Firefly’. Så nu er det næsten forår.

Følg bloggen

Nyeste blog indlæg

Dette er en test


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Lykken er en kasse spirende løgvækster


Kampen mod buksbomhalvmøl er fløjtet i gang


Klargøring til en ny skærehavesæson


Skærehaveplanter der kommer med posten


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Dette er en test

Planter med frostvæske i årerne

Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved