Helt Hen i Haven

Nye hjemmelavede drivhusmøbler til opbevaring

Da drivhustilbygningen stod færdig tidligere på året, blev hyggehjørnet fra det eksisterende drivhus flyttet til det nye. Det efterlod lidt af et tomrum i planteværkstedet men samtidig spændende nye muligheder, der siden er blevet brygget på. Nu har min handyman så designet og snedkereret nogle smarte, multifunktionelle drivhusmøbler, der omgående er taget i brug 🙂

Først og fremmest må jeg lige erklære, at den nye tilbygning til drivhuset er et ubetinget hit. Vi er stort set flyttet derud og nyder at sidde næsten ude i skovbunden i brændeovnens skær, også selv om det blæser eller regner omkring os. Hyggerummet er indrettet med masser af planter højt og lavt, så atmosfæren er frodig og en lille smule jungleagtig. SvigerSimon har udviklet et automatisk udluftningssystem til drivhuset, så der bliver ikke engang for varmt, når solen skinner 🙂

Det to år "gamle" ligeledes hjemmebyggede drivhus er nu officielt udnævnt til planteværksted. Men det er selvfølgelig mest i de hektiske forårsmåneder, værkstedet står på gloende pæle. Der skal være plads til en masse remedier - potter, pinde, snore, redskaber, og alt det, man nu har brug for. Men der må jo også godt være lidt pænt og hyggeligt - og det gælder hele året rundt. Derfor er jeg super glad for de nye, hjemmelavede drivhusmøbler, der både kan bruges til opbevaring og til planter, nips og det løse.

Modulerne er på hjul, så de er nemme at flytte rundt på, og de er dimensioneret benhårdt efter de praktiske zinkbakker fra Zinkbakken, jeg bruger til alle mine forspirede småplanter i forårsmånederne. Planteproduktionen kræver store overfladearealer, og det er lige, hvad jeg kan få med de nye drivhusmøbler, der har samme højde. Så er det jo bare at lægge nogle lægter imellem dem, så der bliver plads til endnu flere zinkbakker 🙂 Mine drivhusmøbler gør det samtidig muligt at skabe rumvirkning i drivhuset for at gøre det lidt mere hyggeligt.

Som om det ikke var nok, har min handyman nu også bygget en smart skuffe på hjul, der passer ind under plantebordet. Den kan rumme umådelige mængder mindre dekorativt rod, så den er også et klart hit sammen med de nye drivhusmøbler.

Apropos drivhusmøbler, så kom jeg også til at investere i en ekstra kurvestol til planteværkstedet, så jeg kan lade mig synke ned og tage en pause i arbejdet om tiltrængt. Stolen er magen til de to i drivhustilbygningen, jeg købte sidste år, og som vi er meget glade for. Stolene er af dansk design fra 50erne, og det virkelig sjove er, at jeg har siddet meget i præcis sådan en stol tilbage i min grønne ungdom. Den gamle nu hedengangne stol stammede nøjagtig som den nye fra Kurvemageren i Lyngby, der nu har den fineste webshop fyldt med kurvemøbler, kurve og andet godt, så man ikke engang behøver drage til Lyngby for at handle. Du finder shoppen lige her.
Og nu vi er ved reklameindslagene, så vil jeg da lige minde om, at vi holder åben have - og drivhus - søndag den 2. august. Læs mere om arrangementet her. OBS, datter Annes pop-up staudeshop lander traditionen i indkørslen i dagens anledning.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Nye hjemmelavede drivhusmøbler til opbevaring”

Kan man bare dukke op eller er der deltagerrestriktioner i disse tider? Jeg vil så gerne se dit drivhus 🙂

Hej Lone
Man dukker bare op. Vi må jo forsamles op til 100 mennesker ifølge forskrifterne, og fler bliver vi næppe på engang 🙂
Jeg glæder mig til at se dig.
Havehilsner
Lotte

jette palstrøm juli 18, 2020,  09:56

Jeg kan godt forstå, du er glad – det ser så dejligt ud. I det hele taget synes jeg altid det du laver er fint, jeg kiggede lige på et tidligere indlæg, jeg tror fra 16, et billede af en spæd urtehave, hvor der er lagt firkanter af sten. Jeg følger altid med, men da der har været meget sygdom her i hjemmet, har jeg ikke haft tid til at kommenterer, men det vil jeg prøve at råde bod på i fremtiden.
Mange hilsener fra Jette.

Kære Jette
Tusind tak for din søde hilsnen. Det glæder mig, at du hygger dig med at følge årets gang i haven på bloggen. Det er altid dejligt med en hilsen, men ingen skal føle sig forpligtet.Jeg glæder mig over hver og én, der følger med, også når det sker i tavshed 🙂
Mange hilsner
Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved