Helt Hen i Haven

Ratatouille og lidt sødt fra det grønne spisekammer

Der er gang i det grønne spisekammer lige uden for havedøren. Ja, det er lige alt det, vi kan nå at følge med. I hvert fald når det gælder den forbløffende produktion havens to squash planter kan præstere. Det er hermed noteret, at en enkelt plante rækker så rigeligt til husets behov.

Squash, Cucurbita pepo

De to squash planter danner indgangsportal til det eksotiske hjørne samtidig med, at de bidrager til at gøre det grønne spisekammer i haven propfyldt. Med deres kæmpestore blade og voldsomme vækst er de næsten i sig selv helt eksotiske, og samtidig er det lidt som om, de har overnaturlige evner. I hvert fald er de i stand til at gemme en frugt, indtil den er stor som et underben, uden at man får øje på den, når man høster frugter i mere rimelig størrelse. Det giver nogle ret store overraskelser fra tid til anden.

 

Der er også gang i produktionen i drivhuset i køkkenhaven, der yder et stort bidrag til det grønne spisekammer. Vejret må have været perfekt til aubergine produktion i år, for jeg har da aldrig høstet så store, flotte auberginer før. Selv grøn peber og de fine først limegrønne siden lysegule chili'er af sorten 'Hot Banana', der ikke er så hot endda, er der vældig gang i. Det smukke græs i midten af drivhuset er en vaskeægte citrongræs, Cymbopogon citratus, der også kan høstes af.

Cherrytomat, Lycopersicon escrulentum 'Favorita'

Produktionen af cherrytomater kører også for fuld skrue lige nu. Jeg har toppet planterne, for at de skal koncentrere sig om at modne de mange frugter, de allerede har lagt an til, men det er planterne fløjtende ligeglade med. De skyder lystigt med nye sideskud og blomstrer så optimistisk under drivhustaget, at jeg ikke rigtig nænner at blive ved med at bremse dem i deres iver. Det ser så fint ud 🙂

Dagens høst

Således dagens høst fra det grønne spisekammer. Der er simpelthen råvarer nok til en ordentlig omgang ratatouille og oven i købet lidt søde figner til lidt lækker ost bagefter. Mums og tak til haven, siger jeg bare.

Ratatouille fra haven

Nåja, og så har datter Anne været i gang i køkkenet, så dagens ratatouille fra det grønne spisekammer er ikke bare lækker - den er også smuk 🙂 Tak til Valdemarsro for inspiration 🙂

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved