Helt Hen i Haven

Spændende krukkeplanter hygger foran drivhuset

Jeg synes, det hygger så dejligt i haven, når der er frodigt både i og omkring drivhuset. Derfor er der altid små krukkegrupper - gerne med nye, spændende krukkeplanter - der tager imod foran drivhuset uanset årstiden.

Drivhuset i septemberstemning

Lige nu er der flere spændende krukkeplanter, der er i fuld gang med at bevise deres værd og påberåbe sig gode chancer for genvalg 🙂 Især planterne til venstre for døren er værd at lægge mærke til lige nu.

Stuearalie, Fatsia japonica 'Spider's web'

I midten blandt de spændende krukkeplanter er det stuearalie, Fatsia japonica 'Spider's Web', der lyser op. En anderledes sort med marmorerede blade, der kan noget ganske særligt. Den har stået flot hele sommeren og får lov at overvintre i drivhuset, inden den bliver plantet ud i det eksotiske hjørne af haven til næste år. Der står allerede en grønbladet sort, der indtil nu har klaret sig fint under åben himmel.

Anisisop, Agastache 'Crazy Fortune'

Og nu vi er ved marmorerede blade, så er her en spændende plantenyhed. En anisisop med marmoreret løv, der også kan det der med at lyse op i en krukkegruppe eller et staudebed. Agastache 'Crazy Fortune' hedder sorten. Den skal helt sikkert plantes ud i haven, når den er færdig for i år, for jeg har supergode erfaringer med anisisop her på sandjorden. De klarer de ofte tørre forhold til ug, blomstrer i en evighed og tiltrækker i øvrigt bier, sommefugle og svirrefluer i stort antal.

Lægeverbena, Verbena officinalis 'Bampton'

Blandt de nyere spændende krukkeplanter har jeg også den fnuglette lægeverbena, Verbena officinalis 'Bampton', som jeg allerede sidste år prøvede af. Den bliver simpelthen fast inventar i haven, for den er bare så fin og blomstrer i en evighed. I øvrigt overvintrede sidste års eksemplarer helt fint i krukkerne i den milde vinter, så jeg er til min store begejstring ret velforsynet i år.

Hebe hybrid 'Karna'

Endnu en plante i gruppen, jeg lige vil fremhæve, er heller ikke ny her i haven, men har overvintret fra sidste år lige der i sin krukke. Det plejer de blomstrende Hebe hybrider ellers ikke at gøre, men det var denne her åbenbart ikke klar over. Den hedder Hebe 'Karna' og er forædlet i Gartneriet Kjærgaardsminde lige her til lands. Under naturlige forhold er Hebe halvbuske, men det danske vinterklima er sjældent noget for de varmeelskende planter. Men der er altså undtagelser. Efter at have stået som en pæn, grøn plante hele sommeren, er den nu begyndt at blomstre nok så fint igen.

Spændende krukkeplanter foran drivhuset

Således gruppen af spændende krukkeplanter foran drivhuset lige nu. Til venstre er det den uforlignelige hortensia, Hydrangea 'Runaway Bride', der er i fuld gang med at bevise, hvordan den kan blomstre fra alle sine sideskud og dermed kan vokse og blomstre helt overdådigt. Nåja, jeg behøver nok ikke at nævne, at jeg også er ret vild med den, så den kommer jeg helt sikkert tilbage til 🙂

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Spændende krukkeplanter hygger foran drivhuset”

Jeg har haft verbena Bampton i efterhånden mange år, den er fantastisk! Den kommer år efter år, Med sin lethed og ynde passer Den sammen med det meste i haven. Jo mere sol den får jo mørkere er bladene på den👍

Jeg har også haft fornøjelse af Verbena Bampton i flere år – det trives fint på sandjord og sår gerne sig selv. Smukke nyheder ellers – den hortensia skal jeg vist have kigget på!

Hej Lotte.
Det ser rigtig godt ud med gruppen af planter foran drivhuset.
Jeg har den almindelige anisisop i en krukke og den er også virkelig fin.
Kh Lis

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved