Helt Hen i Haven

Sommerlevkøj og sommerfloks kom først i skærehaven

Nu er det ganske vist. Jeg har plukket årets første havebuket i skærehaven med blandt andet sommerlevkøj og sommerfloks. Skønt at være i gang, selv om der måtte lidt hjælp til fra både krydderurter og stauder for at få ordentlig fylde på buketten.
Samtidig har vi besluttet, at vi holder åben have søndag den 2. august, når skærehaven forhåbentlig står i fuldt flor. Også en skøn fornemmelse 🙂 Mere om det sidst i indlægget.

Skærehaven med det vifteformede design er endnu først og fremmest grøn. Men der er masser af blomster på vej. Midt i det hele er sommerlevkøj, Matthiola annua 'Vintage Peach' og solvinge, Helipterum roseum, blandt frontløberne, der allerede er i blomst.

Sommerlevkøj, Matthiola annua 'Vintage Peach'

Den fine sommerlevkøj har blomster, der passer perfekt til buketter. De er fyldte og virkelig vintageagtige og har den lækreste, sart ferskenfarvede nuance. Desværre må haveejeren have glemt at læse det med småt, for planterne er virkelig kompakte, så der kun kan blive tale om meget lave buketter. Lidt træls, men i første omgang må jeg jo så prøve at gøre en dyd af nødvendigheden og håbe på, at de skyder igen med længere stængler.

Solvinge, Helipterum roseum

Nu gælder det om at holde godt øje med solvinge, Helipterum roseum, der jo kan tørres til vinterbuketterne. De skal bare skæres på det helt rigtige tidspunkt og ikke, når de som disse to blomster er sprunget helt ud. Heller ikke, mens knopperne stadig nikker ydmygt. Rettidig omhu er en forudsætning for at få langtidsfornøjelse af blomsterne, så jeg må op på tæerne.

Således kom så årets første havebuket fra skærehaven til at se ud med blandt andet den ferskenfarvede sommerlevkøj og den syrenfarvede sommerfloks, Phlox drummondii 'Lavender Beauty'. Den limegrønne tobaksblomst, Nicotiana knightiana, der igen i år er udnævnt til pauseplante og buketfyld af første grad, er heldigvis også begyndte at blomstre.

Årets Havefestival i Haveselskabets regi sidst i maj blev aflyst som følge af corona-krisen. Vi havde ellers glædet os til en hyggelig weekend med åben have, men sådan blev det så ikke. Nu ser situationen heldigvis lidt bedre ud igen, og det gør den forhåbentlig stadig til august. Derfor har vi besluttet at holde åben have søndag den 2. august kl. 9-17 har på adressen Sondrupvej 42, 8350 Hundslund. Traditionen tro lander datter Annes pop-up shop fuldt med sæsonens lækre stauder i carporten, ligesom jeg selvfølgelig i dagens anledning etablerer en boghandel med egne udgivelser og mulighed for at få et signeret eksemplar med hjem. Vi glæder os meget og håber, vi får mange glade havegæster. Alle er velkomne. Læs mere om haven lige her på Haveselskabets hjemmeside.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Sommerlevkøj og sommerfloks kom først i skærehaven”

Karen Engsig-Karup juni 21, 2020,  19:40

Med hensyn til din sommerlevkøj, tror du ikke, det ku’ hjælpe, hvis du flyttede den op i et højbed… 😉

Kan vi i Haveselskabet Syddjurs bestille et foredrag i foråret 2021 om din nye bog ?

Det kan du tro, I kan. Send mig en mail på post@lottebjarke.dk med jeres ønsker, så finder vi ud af noget.
Mange hilsner Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved