Helt Hen i Haven

Krukkeforsamling med lilla lækkerier

Nu er der kun to uger til, vi slår havelågen op og holder åben have for haveglade gæster søndag den 2, august. Derfor går jeg og hygger mig med at omorganisere den ene krukkeforsamling efter den anden rundt om i haven, så de ser indbydende ud til lejligheden.

Den permanente krukkeforsamling ved fordøren har med et snuptag fået en ny farveholdning. Jeg synes, grønt og diverse nuancer af lilla og purpur klæder hinanden så fint, så et par nyerhvervelser førte til, at det nu er det farvetema, der præger velkomstkomiteen.

Salvia guaranties 'Black and Blue'

En af nyerhvervelserne er den store, rasende flotte salvie, Salvia guarantica 'Black and Blue'. Det er en prøveplante, jeg har fået fra gartneriet, så den er nok ikke så nem at finde i butikkerne. Men det, stemmer jeg helt klart for, at den bliver til næste år. Det er en herlig frodig plante, der vokser og udvikler sig flot og får masser af blomsteraks med et fantastisk farvespil.

Angelonia angustifolia

Angelonia angustifolia er en anden nyerhvervelse, der vist ikke har noget officielt dansk navn. Men fin er den med sine blomsteraks af engleansigter i den helt rigtige lilla nuance til min nye krukkeforsamling.

Lægeverbena, Verbena officinalis 'Bampton'

Den fnuglette lægeverbena, Verbena officinalis 'Bampton', som jeg er fuldstændig forelsket i, er til gengæld ikke ny. Den stammer faktisk fra sidste års pop-up staudeshop i vores åben have weekend. Der var mange, der dengang spurgte, om den skønne plante er vinterhårdfør, og jeg måtte blive dem svar skyldig, da jeg ikke havde prøvet den før. Nu kan jeg så sige med stor overbevisning, at det er den. I hvert fald i en mild vinter som den forgangne. Jeg har tre eksemplarer, der alle har overvintret i deres krukker under åben himmel. Jeg har knebet dem lidt i løbet af foråret for at få dem til at forgrene sig igen, og det kvitterer de for nu med de fineste lyslilla blomsterskyer. er den ikke bare dejlig?
Datter Annes staude pop-up shop lander i øvrigt i carporten igen, når vi holder åben have søndag den 2. august kl. 9-19 her på Sondrupvej 42, 830 Hundslund. Sortimentet er årstidens lækreste stauder i store størrelser, der sælges mod kontant betaling eller mobile pay, så længe lager haves. Læs mere om haven lige her. Alle er velkomne, og vi holder selvfølgelig afstand og opfører os fornuftigt og efter forskrifterne. Jeg håber, vi ses 🙂

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved