Helt Hen i Haven

Julebuket af tørrede blomster fra skærehaven og en overraskelse

Hvad skal man dog stille op med sådan en grå og iskold decembersøndag, hvor man savner sin skærehave, der bare ligger der og ligger brak? Jeg fandt heldigvis på to gode og nyttige ting at tage mig til, der lagde en lille dæmper på buketabstinenserne. Først blev det til en julebuket af tørrede blomster fra skærehaven anno 2021.

Tørrede blomster fra skærehaven anno 2021

Jeg måtte have fundet hele arsenalet af tørrede blomster frem fra lageret, hvor de har hængt til tørre i mørke omgivelser, siden de blev høstet i løbet af sommermånederne. Der er lidt af hvert at boltre sig med, men en julebuket skal selvfølgelig have røde nuancer, så der måtte sorteres en del, og det er lidt noget bøvl med de tørre, skøre stængler.

Julebuket på vej

Det er praktisk talt umuligt at binde en julebuket af tørrede blomster på sædvanlig vis, så i stedet har jeg fyldt stenmel i bunden af vasen. Så kan stilkene stikkes ned i stenmelet og stå af sig selv. Det gør processen med at fordele de enkelte stilke på passende vis lidt nemmere.

Julebuket med røde kæmpeevighedsblomster

Dermed lykkedes det faktisk at få sammensat en julebuket i julede farver. Der var heldigvis mange dybrøde kæmpeevighedsblomster, Helichrysum bracteatum, i samlingen, der gør det ret godt som juleblomster efter min mening. Dertil rød amarant, Amaranthus caudatus, støvet, mørklilla havemerian, Origanum majorana, blegrød vinget hindebæger, Limonium sinuatum, og tørre blomsterstande af træagtig hortensia, Hydrangea arborescens.

 

Ny bog på vej 🙂

Da jeg havde fået afløb for bukettrangen, satte jeg mig til tasterne. Jeg er nemlig ved at lægge sidste hånd på en ny bog, der udkommer primo februar, når det er ved at være tid til at forkultivere planter til skærehaven 2022. 'Skærehaven trin for trin' er titlen på den nye bog, der er blevet til i løbet af skærehavesæsonen 2021 med værdifulde input til vigtige emner fra deltagerne i Haveselskabets Skærehaveskole. Bogen handler både om, hvordan man kommer i gang med skærehaven, og hvordan man kommer videre. Om etablering, plantevalg, dyrkning, høst, buketter og meget meget mere.
Den nye bog følger efter 'Sommerblomster - fra frø til fryd' fra 2019', der er ved at være udsolgt fra forlaget. Den kan dog stadig bestilles der, hvor du køber bøger, hvis du mangler en julegaveide til en blomsterglad. Det samme gælder min første bog 'Slip haveglæden løs - fryd, facts og fiduser', der er en oplagt julegaveide til de mange, der gennem triste corana-tider har oplevet glæden ved at have haven som et frirum fyldt med gode oplevelser lige uden for døren. Du kan læse mere om bøgerne og få et smugkig på Folaget Linneas hjemmeside liger her.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Julebuket af tørrede blomster fra skærehaven og en overraskelse”

Hej,
Dine tørrede buketter er bare så flotte. Kender du til bøger som handler specifikt om dyrkning af blomster til evighedsbuketter?
Vh Lærke

Hej Lærke
Tak for din hilsen. Nu falder det jo lige for at anbefale min nye bog, Skærehaven trin for trin, hvor der også er et fyldigt afsnit om tørrede blomster. Bogen kan købes der, hvor du køber bøger, eller du kan bestille et signeret eksemplar på http://www.forlagetlinnea.dk
Mange hilsner Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved