Helt Hen i Haven

Skærehaven trin for trin er på trapperne

Skærehaven trin for trin, der er den nye bog, jeg har skrevet på det seneste år, er for alvor på trapperne. I går blev de allersidste rettelser godkendt, og i morgen er der trykstart. Bogen udkommer den 1. februar, lige når skærehavedrømmene og - planlægningen begynder at stå i fuldt flor.

Skærehaven trin for trin

Og sådan kommer den så til at se ud, Skærehaven trin for trin. Selvfølgelig med min yndlingsskærehaveblomst på forsiden. Sommerfloks, Phlox drummondii 'Creme brulee' er måske nok lidt drilsk og en langsom starter, men når først den kommer i gang, er det en af de allermest anvendelige blomster i skærehaven, fordi farverne passer til stort set alt.

Skærehaven trin for trin guider dig hele vejen fra planlægning og etablering af skærehaven til plantevalg og dyrkning fra frø og stikling til høst. Du får ideer til, hvordan du kommer videre med din skærehave med toårige planter, stauder og blomsterløg, og du får inspiration til sammensætning af buketter og gode råd om frøhøst, blomstertørring og meget mere.

Bogen er fyldt med inspirerende og instruktive fotos taget gennem en hel skærehavesæson af undertegnede og den kendte blomsterfotograf Ann Malmgren. Sabine Brandt Studio står bag bogens design, Frederik Risom har tryllet med stregkoden til omslaget, og det danske trykkeri Narayana Press trykker Skærehaven trin for trin. Tak til dem og tak til alle de haveejere, der åbnede havelågerne for fotograferne.

Du kan læse mere om udgivelsen på forlagets hjemmeside lige her, hvor det også er muligt at smugkigge i bogen. Fra 1. februar 2022 fås bogen hos boghandlere, i Haveselskabets webshop og i velassorterede havecentre. Allerede nu er det muligt at forudbestille signerede eksemplarer af bogen hos Forlaget Linnea her. De første 25, der bestiller bogen, får min tidligere udgivelse Slip haveglæden løs med i købet ganske gratis.

Vinterbuket fra haven

Selvom skærehaven i sagens natur ligger brak lige nu, har jeg alligevel været ude for at plukke en buket for at forkæle mig selv og fejre, at bogen er kommet så langt. Der er heldigvis mange vinterblomstrende buske her på matriklen, så det kan faktisk godt lade sig gøre, selvom der er langt til sommerens skærehavebuketter. Buketten her består af troldnød, Hamamelis x intermedia, med gule blomster, to slags skimmia, Skimmia japonica, med henholdsvis røde og limegrønne blomster, fine, sart lyserøde skærme af japansk snebolle, Viburnum tinus, og de sjove frøstande af vedbend, Hedera helix. Således opmuntret sidder jeg nu og krydser fingre for, at trykning med videre forløber efter en snor, og så glæder jeg mig til at stå med Skærehaven trin for trin i hænderne mod slutningen af måneden.

PS Der går en konkurrence i luften i morgen den 12. januar 2022 på Instagram på @lottebjarke og @forlagetlinnea samt på Helt hen i havens Facebookside, hvor der er chance for at vinde Skærehaven trin for trin.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Skærehaven trin for trin er på trapperne”

Bestilt og betalt 😉 Glæder mig til at få bogen i hænderne. Tillykke med den .

Tusind tak Leif. Begge dele modtaget, så vi sender, så snart boen er landet 🙂

Tillykke med bogen, Lotte🇩🇰 Bestilt og betalt – 🤞🏻 for jeg er en af den første 25😅 Glæder mig til at få din bog og tips til skærehaven. Har været super glad for “Sommerblomster” 🌸👩🏼‍🌾🌸

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved