Helt Hen i Haven

Odenia sender krukkeplanter og krydderurter med posten

Man plejer jo ikke ligefrem at tage på besøg i en webshop, men det gjorde jeg nu alligevel i sidste uge drevet af nysgerrighed. Det er jeg simpelthen nødt til at fortælle om, selv om det nok kan kaldes reklame. Webshoppen Odenia har nemlig udviklet et ganske særligt koncept, der indebærer, at man kan bestille miniatureplanter af et kæmpe udvalg af sommerblomster, stauder, græsser og krydderurter, så man selv kan lave sine udplantningsplanter. Lige noget for sådan en plantenørd som undertegnede.

Odenias drivhus

Odenia holder til i et stort drivhus, der fungerer som lager for de mange, fine små planter. Der er mere end 200 arter/sorter i sortimentet, så det er absolut nemt at blive fristet.

Six-pack med krydderurter

Når webshoppen modtager en ordre, bliver babyplanterne pakket i særlige bokse, der fungerer som både forsendelsesemballage og minidrivhus. Hvis det er krydderurter, man er faldet for, kan man bestille et sortiment af seks forskellige.

Stiklingeformerede sommerblomster

Nu kan man selvfølgelig spørge sig selv, om jeg virkelig har brug for flere små planter at passe på, men sortimentet fra Odenia omfatter en hel masse stiklingeformerede sorter, som man ikke lige selv kan købe frø af. Det er faktisk det professionelle sortiment, som gartnerne betjener sig af, og som man kender fra butikkernes udvalg af krukkeplanter. Nå ja, og så synes jeg jo, det er sjovt med sådan nogle gør-det-selv-planter, der bare skal laves færdige. Man får fire eller seks af samme sort, når man bestiller krukkeplanter. Det rækker typisk til to gennemsnitlige krukker.

Mere plads til rødderne

Når postbudet har været forbi med de små planter fra Odenia, skal de hurtigst muligt plantes i potter eller krukker, så de små, ubeskyttede rodklumper ikke tørrer ud. Man kan plante dem i potter, hvor de kan stå og vokse til, så de har lidt tre pondus, når de siden skal plantes ud i haven.

Gør-det-selv krukkeplanter

Jeg har valgt tre slags krukkeplanter, som jeg har plantet direkte i krukkerne. Der står de nu og råber til hinanden, men man skal vare sig for at plante dem for tæt. De har masser af potentiale til at fylde krukken ud, så det er værd at tænke på, hvor mange planter, man ville sætte i krukken, hvis det var den gængse butiksstørrelse, man skulle plante.
Hvis du vil ligge indenfor hos Odenia, finder du webshoppen lige her.

Tak for planterne til Odenia - jeg skal nok passe godt på dem 🙂

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Odenia sender krukkeplanter og krydderurter med posten”

Tak for at formidle info om Odenia. De sælger småplanter af Ipomoea Sweet, som de kalder Sødkartofler. Er det de Sødkartofler du tidligere har skrevet om?

Hej Elsa
Jeg har skrevet om de sorter, Odenia sælger, for nogle år siden. Det er ikke de sorter, jeg skrev om sidste år, der er udviklet til både at være dekorative og give sødkartofler. De sælges under sortsnavnet Treasure Island. De er alle sammen fantastiske krukkeplanter.
Mvh Lotte

Sikke et fint svar. Mange tak. Men hvor søren købes de henne – Treasure Island? Jeg kan simpelthen ikke finde dem. Monstro du kan oplyse købssteder ? Mvh Elsa Gade

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved