Helt Hen i Haven

Vejr til juleblomster og armchair gardening

Jeg havde egentlig linet diverse haveprojekter op til denne 3. søndag i Advent, men vejret er simpelthen for bistert. I stedet vil jeg glæde mig over mine juleblomster indendørs og kaste mig ud i armchair gardening med en kande te indenfor rækkevidde.

Nu, da mørket er ved at falde på, selvom solen nærmest først lige er stået op, skal der selvfølgelig også tændes lys i årets adventsdekoration. Den er fyldt med de ultimative juleblomster, nemlig mini-julestjerner i trængsel. En meget enkel løsning som holder sig smuk hele december, fordi planterne står i et stålfad, hvor de nemt kan vandes.

Hippeastrum, Ridderstjerne

Jeg har længe gået og fulgt ridderstjernens himmelstræbende stængler og store knopper, og nu er de endelig begyndt at åbne sig for at afsløre de smukke fløjlsrøde blomster, der er så perfekte som juleblomster. Ridderstjerne, der også kaldes amaryllis, hedder Hippeastrum på latin.

På mine små plantehylder er der ved at være behov for udskiftning i geledderne af miniplanter, men lige nu gør det ikke så meget, for hylderne er blevet invaderet af nissepiger, der har gang i alverdens aktiviteter. Min mor er mester for nisserne, der har fulgt mig i mange, mange år. Plantehylderne kommer jeg tilbage til efter jul, når der for alvor er behov for noget grønt og frodigt indendøre.

Apropos armchair gardening, kan jeg ikke lige dy mig for at nævne, at det stadig kan nås, hvis du vil lægge mine havebøger under juletræet i år. Trangen til at få jord under neglene igen har det jo med at melde sig, når den sidste julemad er spist og dagene langsomt begynder at blive længere. Så er det dejligt at sætte sig med en ny havebog og drømme havedrømme for det friske jomfruelige haveår og lade sig inspirere til årets første frøshopping. Bøgerne kan bestilles der, hvor du køber bøger, eller direkte hos Forlaget Linnea, hvis du ønsker dig en signeret bog eller en bog med dedikation til modtageren. Skriv dit ønske i feltet Order notes i forlagets webshops her.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

One Reply to “Vejr til juleblomster og armchair gardening”

Hej Lotte !
Kommer du i retning af Fyn inden jul?!
Vi har en sprit ny azalea som du skal have i hånden!
Ellers kan det være at jeg kommer i retning af Jylland!
Hilsen Søren 7er

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved