Helt Hen i Haven

Sød, sej og charmerende juleplantenyhed

Jeg har fået den store ære at blive udnævnt til testpilot for en spændende juleplantenyhed: Azalia Magisnow Winter Beauty, der ligner et lille juletræ med sne på grenene.

Gartneriet 7eren er på banen med en juleplantenyhed, der testes i år i produktionen. Og nu har jeg fået lov at være testpilot for at finde ud af, hvad den kan præstere. Azalea Magisnow Winter Beauty er selvfølgelig en stueplante, der er fin til julebordet. Men planten kan mere end det. I grøn tilstand tåler den faktisk lidt frost, men blomsterne, der er drevet frem i gartneriets lune væksthuse er selvfølgelig frostfølsomme.

Men der er jo ikke meget frost i luften lige nu og heller ikke i vejrudsigten. Og da slet ikke inde i mit drivhus, hvor jeg godt kan li' at gå og julehygge mig. Så derfor skal den fine juleplantenyhed selvfølgelig også testes i drivhuset sammen med de andre semihårdføre planter, der er på vinterophold under drivhustaget.

Nu står den nok så fint sammen med skønne juleroser, Helleborus niger, og novemberkaktus, Schlumbergera, der også holder fint og længe ved lave temperaturer, så længe det ikke fryser. Dejligt med grøn julestemning i drivhuset.

En test er jo ikke meget værd, hvis ikke den tager ekstremerne med. Så nu er jeg med vejrudsigten i baghovedet blevet lidt overmodig og har også forsøgt mig med at bruge min juleplantenyhed under åben himmel. Den står tæt på huset og under udhænget ved fordøren. Det bliver spændende, hvor længe den kan klare skærene i julekrukkegruppen ved fordøren.

Den nye azalea adskiller sig meget fra de traditionelle storblomstrede sorter med sine små blomster med ganske smalle kronblade. Meget charmerende, synes jeg. Ifølge forædleren holder blomsterne i mindst fire uger, så sej er den også. Jeg glæder mig til at følge den anderledes juleplantenyhed både inde, ude og midtimellem.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved