Helt Hen i Haven

Vagtskifte mellem dahlia knolde og kejserkrone løg

Jeg kan se på diverse sociale medier, at den første frost ramte trindt om land sidste nat. Det er et tegn til, at tiden er inde til et vagtskifte mellem dahlia knolde og kejserkrone løg.

Dahlia

Set her fra haven, kan det godt være lidt svært at forstå, at det allerede er ved den tid, for dahlia'erne står stadig nok så fint og lyser op i forskellige abrikosfarvede nuancer, og eftermiddagen har budt på det herligste solskinsvejr.

Fritillaria raddeana

Men jeg kan jo godt regne ud, at den ikke bliver ved med at gå, selv om haven ligger lunt i svinget. Tiden er inde til optagning af dahlia knolde og kejserkrone løg skal i jorden snarest muligt. Jeg har længe ledt efter løg af den smukke, sart lysegule fætter til kejserkronen, Fritillaria raddeana, som jeg købte et par stykker af for nogle år siden. Og nu lykkedes det mig endelig at lokalisere dem i webshoppen Blomsterverden, hvor jeg faktisk ledte efter noget helt andet i det spændende sortiment af blomsterløg og -knolde. De kommer til at stå så smukt i det nye bed ved indgangspartiet, der for første gang skal forsynes med blomsterløg, så det også kan blive forårsfint.

Løg af lysegul kejserkrone, Fritillaria raddeana

De store kejserkrone løg med den særlige duft, der siges at kunne holde muldvarpe og mosegrise på afstand, er lidt hule. Derfor plejer jeg at lægge dem på siden, for at de ikke skal blive fyldt med vand og risikere at rådne op. Og så skal de lægges 25-30 cm dybt, hvis man vil have fornøjelse af dem mere end en enkelt gang. Og det vil man selvfølgelig gerne 🙂
Lad mig til slut lige minde om, at min nye bog, "Sommerblomster - fra frø til fryd", udkommer 4. november. Den kan forudbestilles med fragtfri levering frem til udgivelsesdagen hos Forlaget Linnea Skriv Fryd i rabatkode feltet.
Læs mere om bogen her, hvor du også kan se, hvordan du deltager i konkurrencen om tre eksemplarer friske fra trykpressen.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

One Reply to “Vagtskifte mellem dahlia knolde og kejserkrone løg”

Tak for info om hvid fritallaria. Den vil jeg måske også bestille.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved