Helt Hen i Haven

Sommerblomster må vige for blomsterløg

Det er på høje tid at lægge blomsterløg til forårets store show, så i dag måtte sommerblomsterne i det gule bed lade livet.

Det gule bed med sommerblomster har været helt utroligt langtidsholdbart, så jeg har længe gået lidt rundt om mig selv og den store stak blomsterløg, der lå og ventede på at komme i jorden. Men det begyndte trods alt at se lidt slidt ud, og jeg ved jo, at det er slut, når frosten rammer, så i dag blev dagen, hvor der blev ryddet op og drømt om forårshaveglæder.

Tobaksblomst, Nicotiana knightiana

En af de sommerblomster, der har givet fuld valuta for forspiringen, er den limegrønne tobaksblomst, Nicotiana knightiana. Den har blomstret og blomstret, trods eller formentlig fordi, der er blevet klippet et uendeligt antal stilke af til buketter i løbet af sommeren. Den er bare så god som buketfyld, ligesom den er alletiders pauseplante i blomsterbedene.

Men kødannelserne tog til, og da jeg så ovenikøbet havde kvalificeret havehjælp af niece Karen i dag, var det om at slå til, så både stauder fra sommerkrukkerne og de ophobede blomsterløg kunne komme i jorden.

Blomsterløg

Vi blev enige om at blande løgene godt og grundigt for at få en fin og naturlig beplantning til foråret. Den består af tulipanerne 'Cairo' og 'Dutch Dancer', der begge er orangegrøde men på hver sin måde. Dertil den botaniske tulipan, Tulipa pulchella 'Persian Pearl, der er rødlilla, og middelhavsprydløg, Allium sphaerocephalon, der er nærmest bordeauxfarvet.

Løglægning

Så smed vi løgene ud på jorden i et bælte gennem bedet i skøn forvirring. Karen tog den store løglæggereksamen og gravede løgene ned der, hvor de var landet efter alle kunstens regler. Nu glæder vi os vældigt til at se resultatet til foråret.
Det gule bed blev blandt andet til med henblik på at levere motiver til billedsiden af min nye bog 'Sommerblomster - Fra frø til fryd'. Husk, at det er sidste udkald for at deltage i konkurrencen om et eksemplar af bogen. Der bliver trukket lod i morgen kl. 19. Find konkurrencen på Helt hen i havens Facebook side her og læs mere om bogen på på forlagets hjemmeside her.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

One Reply to “Sommerblomster må vige for blomsterløg”

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved