Helt Hen i Haven

Tak for i år buket med dahlia før lukketid

Det er kun et spørgsmål om tid, før frosten lukker ned for den dejlige dahlia blomstring, der har varet i månedsvis. Nu er knoldene gravet op, og det blev til en tak for i år buket med stauder, sommerblomster og dahlia før lukketid.

Dahlia 'Sunny Boy'

De nye dahlia knolde, jeg forspirede i foråret og plantede ud i det nyrenoverede bed ved trappen op til huset i foråret, har gjort det til topkarakter. De har blomstret smukt og rigeligt i en virkelig lang periode. Ja, de gør det til dels endnu, selvom det efterhånden er med ydmygt bøjede hoveder, som om de er klar over, at frosten kan komme snigende når som helst og gøre en ende på det hele. Blandt de blomstrende dahlia før lukketid er den lækre Dahlia 'Sonny Boy', der helt sikkert fortjener en omgang mere i haven.

Dahlia knolde

Det kræver som bekendt en redningsaktion, så selv om der ikke er akut fare for voldsom frost her i haven, er knoldene af de fire forskellige dahliaer i ferskenfarvede nuancer nu blevet gravet op. Det er utroligt, så meget knoldene er vokset i sommerens løb. De kan i hvert fald ikke være i de poser, de kom i, dengang det var forår.

I første omgang blev dahlia knoldene lagt i en bakke, der blev stillet ind i bryggerset, så jorden omkring knoldene lige kan tørre. Så bliver den nemmere at ryste af. Derefter lægger jeg knoldene i tør spagnum og sætter dem på vinterferie i det kølige værksted. Det plejer de at være glade for og kvitterer ved at spire flittigt påny, når de bliver pottet til forspiring i foråret.

Havebuket før lukketid

Jeg klippede selvfølgelig de sidste, friske blomster af planterne, før jeg gravede dem op. Sammen med nogle af de sidste blomster fra sommerens skærehave og sensommerstauden solhat, Rudbeckia subtomentosa 'Henry Eilers' blev det til en hyggelig tak for i år buket med dahlia før lukketid.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

One Reply to “Tak for i år buket med dahlia før lukketid”

Hej Lotte.
Sikken en smuk buket. Dejligt at du har dahliaerne til næste år også.
Kh Lis

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved