Helt Hen i Haven

Kæmpeevighedsblomster i en evighed i skærehaven

Jeg har lige plukket de sidste fem kæmpeevighedsblomster, Helichrysum bracteatum, i den forhenværende skærehave. Sikke en præstation af planterne, der blev sået direkte i skærehaven i foråret.

Kæmpeevighedsblomst, Helichrysum bracteatum

 

Der er ikke meget at komme efter i årets skærehave længere. Faktisk er det mest en grundig oprydning, der er behov for nu. Men mine kæmpeevighedsblomster er nu alligevel knapt så færdige som de fleste af de andre sommerblomster. Hvor de andre står med visne blade og i bedste fald frøstande, er kæmpeevighedsblomsterne stadig grønne og frodige, og der er ovenikøbet enkelte blomsterknopper med fine, taglagte kronblade at glæde sig over.

Nu går jeg jo ikke ind for blomsterspild, så de sidste stængler er hermed høstet, selv om blomsterne er knapt så kæmpe, som de var, dengang det var sommer. Nu er jeg spændt på, om de folder knopperne ud, når de kommer ind i varmen. Jeg synes, jeg har fået god valuta for pengene til den pose frø, men jeg tror dog, at jeg vil forspire planterne indendøre næste år for at få en længere sæson ud af dem. De kom lidt sent i gang i år, så de har utvivlsomt potentiale til endnu større produktion.

Evighedsbuket fra skærehaven

Baggrunden for, at køkkenhaven i år blev udnævnt til skærehave, var jo, at jeg skulle bruge billeder af en række forskellige sommerblomster til min nye havebog, 'Sommerblomster - Fra frø til fryd'. Således også en hel stribe forskellige blomster til tørring. Buketten her er bundet af blomster fra skærehaven, og den optræder faktisk som illustration i bogens afsnit om dyrkning af blomster til tørring. Nu står den og pynter på badeværelset, hvor der er så mørkt, at det desværre er svært at have levende planter der.

Sommerblomster - fra frø til fryd

Her kommer lige et lille reklameindslag med et eksempel på et opslag i bogens sidste afsnit med plantelister. Her er det seks planter, der egner sig til tørring der optræder med farvekoder, der fortæller, hvordan de skal dyrkes.
Bogen er lige udkommet, så nu kan den bestilles der, hvor du plejer at købe bøger. Du kan også købe den i Forlaget Linneas webshop her, hvor du samtidig har mulighed for at bestille et signeret eksemplar. Hvis du har lyst til det, kan du skrive det i kommentarfeltet.

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Kæmpeevighedsblomster i en evighed i skærehaven”

Imponerede så flotte farver, du har i tørrede blomster.
Lisbeth

Tak Lisbeth – og det er helt uden snyd 🙂 Blomsterne har de farver, de har fra naturens hånd.
KH Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved