Helt Hen i Haven

Klokkeranke nåede det lige før lukketid

Klokkeranke, Cobaea scandens, er en langsom starter, når det gælder blomstring. Men nu er den endelig i gang.

Klokkeranke, Cobaea scandens

Klokkeranke er en af de sommerblomster, det er en sand fornøjelse at forspire. Lynhurtigt spirer frøene, og frøplanterne vokser, så det er en lyst. Til gengæld kræver det tålmodighed, at vente på blomsterne. Men nu, nu er de her endelig, de store, smukke, klokkeformede blomster. Først er de syrenfarvede men efterhånden bliver de mere og mere rødlilla. Er de ikke fine?

Det er ærlig talt temmelig fjollet, at det først er nu, blomsterne begynder at folde sig ud, men de behøver simpelthen en hel sommers vækst, før de er klar. Af samme grund er det absolut bedst at forspire planterne, selv om de fylder godt i vindueskarmen. Der sidder et hav af knopper på rankerne, men det er nok kun en brøkdel af dem, der når at blomstre. Så nu gælder det om at glæde sig over dem, der trods alt når det, og over, at der er friske blomster i haven selv i oktober måned.

Klokkeranke er jo en af de sommerblomster, der er en slyngplante. Og hvad den udviser af langmodighed, når det gælder blomstringen, kompenserer den til gengæld for, når det gælder væksthastighed. Afsted det går. Faktisk har rankerne fuldstændig annekteret ikke bare eget klatrestativ men også de to nabostativer, hvor ærteblomst, Lathyrus odoratus, og Susanne med det sorte øje, Thunbergia alata, slyngede sig tidligere på sæsonen.

Slyngende sommerblomster er bare et blandt mange emner i min nye bog "Sommerblomster - fra frø til fryd", der udkommer den 4. november. Der er friske smagsprøver fra bogen på forlagets nye hjemmeside her, og hvis du får lyst til mere, er der penge at spare ved forudbestilling hos Forlaget Linnea frem til 4. november. Skriv Fryd i feltet rabatkupon i webshoppen her, så sparer du fragten. Læs her, hvordan du måske kan blive den heldige vinder af et eksemplar af bogen frisk fra trykpressen.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved