Helt Hen i Haven

Slyngplanter skaber frodighed i drivhuset

Inde i mit hoved er det nye drivhus allerede en lækker grøn oase. Men når jeg kigger nærmere efter, kan jeg godt se, at der nok skal lidt mere plantevækst til, før der for alvor bliver junglestemning 🙂 Det skal nu nok komme og for at sætte lidt fart i tingene allerede i år, har jeg investeret i et par hurtigtvoksende slyngplanter, der skal ramme hyggehjørnet ind med blomster og blade.

I stedet for klatrestativer har jeg hængt hulsten op i kraftig snor, som planterne kan klatre i. Det har de hurtigt fundet ud af. Den fine rosenslynger, Rhodochiton atrosanguineum, snører sine klatretråde stramt om snoren og er allerede næsten nået til tops.Det er sådan en dejlig plante, der altid har fuld fart frem, og det ser fantastisk ud, når de ganske tynde stængler er fyldt med bittesmå blomster, der gradsvist vokser sig større, så planten er fyldt med blomster i alle mulige størrelser på en gang. Desværre er den ikke vinterhårdfør, men den kan nå rigtig langt omkring på en sommer, siger min erfaring.

Den smukke Pandorea jasminoides har også hurtigt forstået konceptet og er nået op til drivhusets afstivningssystem, hvor den nu er klar til at klatre på tværs. Jeg håber, hele luftrummet bliver fyldt med de lette, lyserøde blomster. Det vil se fantastisk ud. Slyngplanten, der stammer fra Australien, har vist desværre ikke noget dansk navn. Den vokser, så man næsten kan høre det, og den skulle ifølge etiketten kunne klare et par frostgrader, så med lidt held er den kommet for at blive i drivhuset.

Vinplanten, Vitis vinifera 'Marechal Foch', stod simpelthen og råbte ad mig, da jeg planteshoppede til drivhuset. Jeg har aldrig før set sorten, der bærer de sødeste bittesmå, kompakte vindrueklaser. De er desværre mest søde at se på - smagsoplevelsen er primært surt skind og stor kerne, men vældig dekorative er de små drueklaser. Jeg har læst til at sorten er både sund og hårdfør, så den er forhåbentlig også flyttet rigtigt ind i det nye drivhus. Plantetorvet har den , hvis nogen er blevet misundelige 🙂 Klik her.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

8 Replies to “Slyngplanter skaber frodighed i drivhuset”

Så fin en ide med hulstenene! Og tak for dine dejlige blogindlæg. 🙂 Nina

Tak Nina – og selv tak 🙂
KH Lotte

Jeg kunne da godt tænke mig at høre hvornår du sår rosenslyngen og hvad du gør for at den vokser hurtigt og får blomster første år du sår rosenslyngen, min er sået ca . midt/ slut april og den er meget spinkel og kun ca 1/2 m. syntes den er så smuk,🌺

Hej Helen
For at være helt ærlig har jeg ikke sået rosenslynger selv. Jeg købte en stor flot plante, da det nye drivhus stod klar til indflytning. Og jeg skal love for at planten har haft fart på siden 🙂 Jeg synes også, det er sådan en fin plante og har haft den før – også i en krukke under åben himmel. Men jeg har aldrig prøvet at så den.
Mvh Lotte

Hvorfor har du en sur drue ? Der findes rigtig mange dejlige søde druer.
Vi høster 25 kg på en enkelt stamme årligt og de smager skønt.

Hej Jette
Jeg kan godt se, det lyder mystisk, men jeg købte simpelthen planten som en prydplante til en krukke i det nye drivhus. Et totalt impulskøb, men den var bare så sød. Der er fast gulv i huset, så jeg har ikke mulighed for at plante en “rigtig” drue.
Mvh Lotte

Skønne planter til et skønt hus 😉 tak for dejlig inspiration.
Jeg fik et større og bedre drivhus i fødselsdagsgave af min mand. Tænker jeg vil prøve disse flotte planter også. Men tror ikke vi når så meget i år. Det bliver først leveret i uge 32 og så skal det jo også sættes op. Men hååååber vi når at nyde det lidt 😉

Ønsker dig en dejlig ny uge
Lone

Hej Lone
Tillykke med drivhuset. Glæd dig – det bliver hurtigt det bedste sted i verden 🙂
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved