Helt Hen i Haven

En finurlig fløjlsblomst

For nogle år siden fik jeg den lækre fløjlsblomst, Tagetes patula ‘Ildkongen’ af Hanne. Siden har jeg været selvforsynende med frø, og Ildkongen er blevet fast inventar i sommerhaven.Det er sådan en blomst, der gør det svært at forstå, at nogen kategorisk kan nægte at kunne lide Tagetes. Jeg synes i hvert fald, at den dyb orange, næsten røde farve og de vitterligt fløjlsagtige blomster er helt fantastiske.Jeg forspirer planterne inde og planter dem ud, når det bliver lunt nok, og så passer de ellers sig selv. De skal ind imellem stauder eller andre sommerblomster, for de bliver ranglede og super charmerende, fordi de væver sig ud og ind i beplantningen på deres egen finurlige måde.Endnu en fløjlsblomst, der får genvalg hvert år, er den lille, lysorange appelsintagetes, Tagetes tenuifolia, som jeg først og fremmest sår for at kunne plante den langs kanten af drivhuset med henblik på duftforvirring af bladlus. Om det har nogen effekt, skal jeg ikke kunne sige, men det ser også ret fint ud, synes jeg, og så dufter de godt.I år fik jeg faktisk produceret så mange planter, at der også var nok til et par krukker.

Følg bloggen

Nyeste blog indlæg

Dette er en test


Planter med frostvæske i årerne


Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret


Lykken er en kasse spirende løgvækster


Kampen mod buksbomhalvmøl er fløjtet i gang


Klargøring til en ny skærehavesæson


Skærehaveplanter der kommer med posten


Arkiver

2 Replies to “En finurlig fløjlsblomst”

Jeg har i år sået Ildkongen for første gang og glæder mig til at se den, men det varer nok lidt endnu, da den kun er 10 cm høj. Jeg fik en stor pose frø af en god veninde og har bredsået den på et areal, hvor der skal plantes bærbuske, når de sidste rester af skvalderkål er fjernet til efteråret. Den vokser godt nok hurtigt, men jeg kan også se på dine billeder, at den bliver høj – og smuk.

Jeg kan se, at du har både Ildkongen og den småblomstrede tagetes og selv høster frø. Der burde jo heller ikke være risiko for krydsbestøvning, når det er to forskellige arter.

Hej Karna
Du kan roligt glæde dig til Ildkongen. Den er så fin at have lidt inde i bedene, for den bliver temmelig høj og ranglet på den charmerende måde. Jeg har sået dem inde og plantet småplanterne ud for at få dem hurtigt i gang. På den måde har man fornøjelse af dem utroligt længe.
KH Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Dette er en test

Planter med frostvæske i årerne

Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved