Helt Hen i Haven

Skærehavenet installeret efter mange og lange overvejelser

Skærehavenet er mere eller mindre et nødvendigt onde, når man dyrker blomster til buketter. Jeg har ikke haft skærehavenet før, fordi det ikke ligefrem pynter på synet af skærehaven, der jo ellers er så dejligt. Det betyder så til gengæld, at jeg har stået med rigtig mange stilke med 90 grader sving, fordi de har lagt sig ned og påny er begyndt at vokse opad. Det er mega irriterende og ualmindelig svært at bruge til noget i buketterne.

Skærehavenet af rionet og rutenet

Så i år vil jeg give skærehavenet en chance for at vise deres uundværlighed. Det har givet anledning til mange og lange overvejelser om, hvordan det kunne designes og etableres, så det er mindst muligt glimt og samtidig nemt at håndtere. Og her kommer så prototypen, som jeg egentlig er rimeligt tilpas med. Det er strikket sammen af rionet fra byggemarkedet og jutenet, som jeg fandt hos Plantetorvet lige her. Det er ikke beregnet til formålet, så det har nogle ret tossede mål for en skærehavedyrker, men det kan heldigvis klippes til.

Karsen blev glad for lidt støtte

Det er langt fra alle skærehaveplanterne, der har brug for et skærehavenet endnu, men det kan hurtigt komme, og det er i hvert fald nemmest at montere, før alt for mange stilke skal hjælpes på plads mellem maskerne. For karse, Lepidium sativum, kom nettet lige i rette tid. Ellers havde hele rækken med garanti lagt sig i den tordenbyge, der ramte haven midt i monteringsarbejdet.

Skærehavenet med to etager

I luksusmodellen af vores hjemmestrikkede skærehavenet er der mulighed for at placere nettet i to etager. Jutenettet er lige til at løfte op gennem hullerne i rionettet og montere en etage højere oppe om nødvendigt.

Skærehaven med forsikring mod væltede planter

Efterhånden fik vi i fællesskab monteret skærehavenet over en god del af bedene i den redesignede skærehave. Det er absolut nemmest med fire hænder. Så nu kan planterne bare gro, kan de, så der for alvor kan komme gang i buketproduktionen. Ih, hvor jeg glæder mig 🙂

Skærehavebuket i juni

Heldigvis er det allerede muligt at binde årets første buketter med skærehaveblomster, bare jeg tager resten af haven lidt til hjælp. De skønne hvide skærme af blomsterkørvel, Orlaya grandiflora, og den sart lyserøde kinesisk hundetunge, Cynoglossum amabile, kom først i skærehaven i år.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Skærehavenet installeret efter mange og lange overvejelser”

Åh hvor er jeg glad for, at jeg fandt dette opslag. Jeg følger faktisk med løbende – men dette indlæg har jeg misset, og nu sad jeg netop og planlagde skærehaven 2022 og ledte efter en fornuftig løsning på opbinding, som jeg er en skovl til…. og derfor aldrig får gjort.
Hvor er det bare en super pæn løsning – tak for den, Lotte 🙂 Tanker fra Anette (muffyanette)

Hej Anettte
Tak for din hilsen – skønt, at du kan bruge inspirationen. Jeg var selv meget glad for løsningen og forventer at genbruge ideen i år.
Mange hilsner Lotte

Hej Lotte

Kan du genbruge jutenettet, eller holder det kun eet år? Tænker, at jeg til dahliaer vil bruge de grimme grønne nylonnet, da det kan blive svært at få dahliaerne viklet ud af jutenettet til vinter; men hvis det alligevel kun holder een sæson, så er det jo meget pænere med jute end grøn plastik.
Tanker fra Anette

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved