Helt Hen i Haven

Persille til de mørke vinteraftner

Petroselinum crispum-12Meget kan man sige om sommeren, men det har været et super persille år her i haven. Der er langt mere at komme efter, end vi på nogen måde kan spise løbende, og jo mere der bliver plukket, jo mere kommer der jo.

Petroselinum crispum-13Så nu er jeg gået i gang med at gemme nogle af alle de lækre, grønne vitaminbomber, til det bliver vinter. Jeg har gode erfaringer med at hakke de vaskede og så vidt muligt tørrede blade groft og fylde dem så løst som muligt i plasticposer, der puttes i fryseren. Så er der hakket persille til at drysse i vintermaden. Det bliver jeg glad for til den tid.Persillepesto-1Der blev også til en omgang persillepesto, der er virkelig lækker til fiskeretter. Den er allerede afprøvet … Fremgangsmåden til sådan en omgang nordisk pesto er helt parallel til den klassiske, italienske model, bare med persille og ristede solsikkekerner i stedet for basilikum og pinjekerner. Dertil revet parmesan, lidt hvidløg og godt med olivenolie og en rundtur i blenderen. Mmmm.Persillepesto-2Pestoen fryser jeg ned i små portioner, så den kan hentes frem, når persillelængslen melder sig.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

3 Replies to “Persille til de mørke vinteraftner”

Jeg elsker også vinterpersillen, jeg har i mange år haft den i drivhuset, og den overvintrer flot, hvis høsten kan beherskes. Når “alderdommen” banker på drivhusdøren, bliver næste omgang sået, eller udplantet fra en lille potte, min billige, lille effektive evighedsmaskine. Hvis vinteren bliver for hård, tømmer jeg kasserne for vand, dækker persillen med bobleplast og håndvander jorden.

Hej Finn
Ja, det er utroligt så meget glæde, man kan ha’ af en knold persille og purløg, der er flyttet ind i drivhuset. Det vil jeg helt sikkert også huske i år 🙂
Mvh Lotte

Når jeg fryser persille (og basilikum) fryser jeg den skyllede, godt tørre hele krydderurt i portions poser (små fødevare godkendte lynlåsposer). Når jeg så skal bruge den, tager jeg en pose ud af fryseren og nulrer straks posen og, vupti er urten hakket fint. 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved