Helt Hen i Haven

Cornichoner med store ambitioner

Cucumis sativus-49Jeg har gang i et forsøg på at dyrke cornichoner for første gang. De bittesmå, superlækre, knasende drueagurker, der smager så dejligt til det meste. Det går for så vidt meget godt… Men nu kom jeg til at vende ryggen til planterne i nogle dage, og straks har de lovende, små agurker fået ambitioner. Egentlig skal de jo høstes, når de har tykkelse som en damelillefinger. De her vil vist hellere være asier.Cucumis sativus-48Nå, på den igen. Der er voldsomt gang i planterne, der er ved at kolonisere hele køkkenhaven, så nu er de forvoksede og med garanti forslugne eksemplarer blevet afmonteret, så planterne kan bruge krudtet til at udvikle en masse små, nye drueagurker, jeg kan øve mig på at sylte.

Nunspeet Gardens-31Næste år tror jeg, jeg vil prøve en løsning a la den her, jeg lige har set i Nunspeet Gardens i Holland til græskar. Det vil da spare noget videre på pladsen, hvis agurkplanterne kan vokse på et espalier. Det vil også se lidt lækkert ud, og så slipper man for, at agurkerne blive alt for jordede.

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

5 Replies to “Cornichoner med store ambitioner”

Pernille Sjøberg Nielsen august 28, 2015,  19:25

Hej Lotte
Drue agurker vokser fint op ad. Sidste år havde jeg dem til at vokse op ad støbenet. Det er dejlig nemt. God fornøjelse.. Hvis du mangler en gennem prøvet opskrift på drue agurker skal du endelig skrive. Jeg har syltetasier og agurker de sidste 25 år. ?
Venlig hilsen
Pernille S. Nielsen

Hej Pernille
Det lyder godt. Har du prøvet at sylte de helt små cornichoner med Held? Så er jeg absolut liebhaver til en opskrift 🙂
Mvh Lotte

Rigtig smart med rio-net, det tror jeg, jeg vil prøve næste år til græskar 🙂

I år har jeg for første gang prøvet at dyrke græskar (hvid ‘Crownprince’ eller noget, der ligner, som jeg har fået af min havemand med rødder i Albanien), og en af planterne lod jeg vokse op igennem et jernstativ à la det, du viser. Desværre har planten overhovedet ikke sat frugt, men planten-op-i-luften med de gule blomster ser godt ud som focal point langt nede i haven. Rådyrene forsyner sig regelmæssigt, så der bliver ved med at komme nye blomster ….. men altså ingen frugter. For øvrigt heller ikke på alle de andre planer, der kom ud af Alis frø.
Er det mon sådan, at det er et dårligt græskarår i år? Fru Pedersen i Vestjylland har jo heller ikke haft held med sine.

Med megen ros til din meget informative blog
Jytte
http://www.danishknitdesign.com

Hej Jytte
Jeg har ikke græskar i år, for cornichonerne fik tildelt pladsen. Det går nu ikke alt for hurtigt med at sætte agurker, så det er spørgsmålet om jeg når at få samlet så mange, at det kan betale sig at køre sylteudstyret i stilling. Mon ikke både græskar og cornichoner synes, sommeren har været alt for kølig? Det er jo varmekrævende planter, så det kan være derfor, det kniber med sætningen.
Tak for din hilsen – jeg vil helt sikkert prøve med en stativ løsning næste år.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved