Helt Hen i Haven

Nye rabarber på vej

Rheum rhabarbarum-36Der er nye rabarber på vej på mere end en måde. Dels er de første skud dukket op i haven, dels kommer der en ny sort, der lyder ret spændende, på markedet i dette forår. Jeg er vildt fascineret af rabarberskuddene, der maser sig op gennem jorden som knytnæver. Farverne er nærmest psykedeliske, og de senere kæmpeblade ligner hjernevindingerRheum rhabarbarum-27Sidste forår købte jeg en ny rabarberplante, der blev plantet i en krukke. Rabarber kan nemlig være en super flot krukkeplante. Men den snød mig og gik øjeblikkeligt i blomst og derefter nærmest i stampe, selv om jeg klippede blomsterne af.Rheum rhabarbarum-37Jeg havde egentlig opgivet den og fik aldrig taget mig sammen til at få plantet den ud til de andre. Men den har overvintret i krukken ude i køkkenhaven og skyder nu lige så fint som planterne i jorden. Den får en chance til.Rheum rhabarbarum-26Jeg holder umådelig meget af rabarber og glæder mig, til der kan høstes igen på de utroligt nøjsomme planter, der finder sig i hvad som helst og troligt kommer igen år efter år. Desværre er det jo en tidsbegrænset glæde, for produktionen af friske stængler stopper brat midt på sommeren. Men nu kommer der en god nyhed til os rabarberelskere. En ny sort, Rheum 'Livingstone' hedder den, der er daglængdeneutral, og derfor ikke holder op med at vokse, fordi dagene bliver kortere. Sådan en skal jeg helt sikkert have fat i og have prøvet af, for rabarberkage smager garanteret også godt i september.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Nye rabarber på vej”

Spændende, den må du skrive om når du får fat i den og også om den opfører sig som tænkt, jeg kan helt sikkert godt bruge rabarber i en længere periode. 🙂

Det er en aftale 🙂 Jeg tænker, den får lov at starte som krukkeplante, hvis jeg får fingre i en. Spændende om den også smager godt.
Mvh Lotte

Hej Lotte
Jeg elsker også mine rabarberplanter og alt det, som de giver. Jeg skal have lagt haven om og kommer til at skulle flytte dem. Kan du råde til bedste måde og tidspunkt?
Mange hilsener
Katrine

Hej Katrine
Jamen velkommen i klubben for rabarberelskere 🙂
Rabarber er jo heldigvis sejlivede, så det er som regel ikke noget problem at flytte rundt på dem. De har det faktisk med at komme igen både der, hvor de kom fra, og på det nye voksested. Jeg ville nok skynde mig at gøre det, før de får for meget fart på (med mindre der er udsigt til frost), for de kan være svære at holde med vand, når først det bliver for varmt. Alternativt ville jeg vente til efteråret, når planterne er i hvile, men det er jo træls, hvis det kommer i vejen for haveplanerne.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved