Helt Hen i Haven

Nyt partnerskab i staudebedet

Althea officinalis-1Jeg har en mappe i mit fotoarkiv, der hedder plant partners. Det er billeder af planter, som jeg pludselig, som oftest lidt tilfældigt, opdager, klæder hinanden ekstra godt. Sådan et nyt partnerskab er lige opstået. Det er lægestokrose, Althea officinalis, og violfrøstjerne, Thalictrum delavayi, der nærmest er som skabt for hinanden.

Thalictrum delavayi-45Lægestokrose er ny her i haven. Jeg fik den af en af mine søde gæster, da jeg holdt åben have i maj. Tak for den, hvis du læser med her 🙂 Lægestokrosen blev plantet bagerst i det rosa bed, hvor der var plads efter sidste års renovering. Der kom den til at stå ved siden af violfrøstjernen, som er en fast og højt elsket beboer her i haven, som den sikkert er i de fleste haver. Den sår heldigvis sig selv, så bestanden vokser år for år.

Althea officinalis-3Lægestokrose er en ualmindelig køn, høj staude med sølvgråt løv og små men karakteristiske stokroseblomster i en helt sart, blegrød farve. Den er jeg blevet rigtig glad for.

 

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

One Reply to “Nyt partnerskab i staudebedet”

Smuk sammenstilling, Lotte, og ja, det er godt at have øjnene vidt åbne.

Jeg opdagede også i går, da jeg var ude at køre i sommerlandet, at Cikorie og vild gulerod, var det vist nok) også klæder hinanden rigtig godt – især der, hvor de også blev suppleret af nogle lette gulgrønne, lidt i vinden vajende planter. Jeg tror nok, at sidstnævnte også er skærmplanter, som blomstrede tidligere på sommeren, men som nu står med frøstande. jeg kan for min dyd bare ikke huske, hvad de hedder, så jeg må i gang med atlasset over de vilde planter. Jeg spekulerer nemlig på det seneste over, om jeg ikke skulle gå over til vilde planter i min have, efterhånden som tingene går lidt rigeligt ud for mig – pga rådyr og snegle og muldvarpe og sommerfuglelarver og solsorte og hvad har vi. Risikoen for at i hvert fald nogle af dem også vil bukke under, er der jo, men det bliver i så fald mindre bekosteligt. På den anden side er det jo om og om igen svært ikke at bukke under for ‘so ein Ding muss ich auch haben …..’

Tak for din fine blog, som jeg ofte læser med stor interesse
Jytte
http://www.danishknitdesign.com

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved