Helt Hen i Haven

Lave temperaturer booster blomsterholdbarhed

Nu vil der helt sikkert være nogle, der ryster på hovederne. Men med et akut behov for at få julekrukkerne sendt på ferie og mildt vintervejr af den slags, der booster blomsterholdbarhed for kuldetolerante planter, har jeg frisket op med en ny lille opstilling på bakkebordet i krukkeforsamlingen ved fordøren.

Fra julestemning til forårsfornemmelser

Jeg har været så heldig at få nogle dejlige planter forærende af Nature to the People og for at få mest mulig glæde af dem, har jeg valgt at placere dem udenfor i det milde vejr. Det giver væsentlig bedre blomsterholdbarhed end stuetemperatur, så længe termometeret ikke viser minusgrader. Ved udsigt til frostvejr kommer de selvfølgelig ind i varmen eller i drivhuset, men for nu pynter de nok så fint på forårsstemningen lige uden for fordøren. De står under et udhæng, i læ og helt tæt på huset, hvor der er lunest.

Forårsazalea, Azalea Romantic Lime Green

Blandt de planter, der klarer lave temperaturer, og desuden får forlænget deres blomsterholdbarhed ved et ophold i det fri, er den fantastiske forårsazalea, Azalea Romantic Lime Green, der er helt fyldt med blomsterknopper i den skønneste lyse, limegrønne nuance. Jeg har haft den før, og den gang havde jeg fornøjelse af den i månedsvis, fordi den stod koldt og godt i drivhuset. Se bare her, hvordan den så ud i maj måned.

Vibeæg, Fritillaria meleagris

Spirende løgvækster hører til årstidens absolut mest effektive boostere til forårshumøret, og dem får man faktisk også utrolig meget glæde af, hvis de placeres køligt men selvfølgelig frostfrit. Igen fordi de lave temperaturer booster blomsterholdbarhed og sørger for, at forholdet mellem lys og temperatur ikke bliver skævt, så udviklingen går lynhurtigt. Her er det den dejlige vibeæg, Fritillaria meleagris, der står i knop og snart vil blomstre med elegante, ternede blomster.

Tulipaner i det fri

Den skønne tulipantid med lokkende bundter i butikkerne er over os. Også tulipanernes blomsterholdbarhed får et vældigt boost, når buketten placeres koldt men frostfrit. Jeg var så heldig at få en stor buket i onsdags, så der var til både stuen og haven. Der er ikke noget bedre på denne årstid end en stor buket sprøde tulipaner på spisebordet, men de lyser også dejligt op på bakkebordet ude, og den fornøjelse er af den mere langvarige slags.

Tulipaner på spisebordet

Jeg har elsket den store buket tulipaner på spisebordet hvert minut, men desværre er fornøjelsen snart overstået og der må en frisk buket til, så forårsfornemmelserne bliver holdt ved lige, selv om det kun er januar.

OBS Du kan stadig nå at være med i konkurrencen om at vinde min nye bog 'Skærehaven trin for trin'. Du finder konkurrencen på Helt hen i havens Facebookside eller på Instagram på @lottebjarke og @forlagetlinnea. Det er også muligt at forudbestille signerede eksemplarer af bogen, der udkommer 1. februar, på Forlaget Linneas hjemmeside lige her.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved