Helt Hen i Haven

Langtidsholdbare blomster med Falmet skønhed

Falmet skønhed er en ny, lækker bog fyldt med ideer til udsmykning med tørrede blomster. Den rammer plet midt i den omsiggribende trend, der lige nu giver buketter og dekorationer den største renæssance siden Pilea og Monstera.

Torsdag var der bogfødselsdag for Dorthe Kvists nye bog Falmet skønhed. En lækker sag, fotograferet af Maria Fynsk Norup, designet af Sabine Brandt Studio og udgivet af Koustrup og Co. Da dagen i dag jo har budt på fantastisk havevejr - for os der bekender os til lejlighedsvis armchair-gardening - har jeg tilbragt det meste af dagen i mit hyggehjørne med at læse op på tørrede blomster. Jeg var i parentes fuldstændig pjattet med tørrede blomster i mine unge dage og havde loftet i teenageværelser fyldt med alle mulige blomster, der hang til tørre. Når jeg lukker øjnene, kan jeg stadig fornemme den organiske, krydrede og støvede duft i det lille værelse. Det var tider.

Det gav derfor anledning til et nostalgisk øjeblik eller to at sætte sig med Falmet skønhed. Men når det er sagt, er der altså lang vej fra evighedsbukettter anno begyndelsen af 80'erne til de lækre kreationer, Dorthe Kvist disker op med i sin bog. Så nu er jeg pjattet igen. Billeder, hårdpynt, kranse, dekorationer og buketter. You name it. Alt sammen beskrevet, så man får lyst til at kaste sig ud i at skabe sine egne kreationer under kyndig og kærlig vejledning af Dorthe.

Dorthe Kvist kan i øvrigt ikke bare det der med at hitte på. Hun kan også skrive, så man med fornøjelse tygger sig igennem teksten, mens man nyder de velsmagende ord. Hvad mener du for eksempel om at skabe en sælsom og eventyrlig barokopsats på fod til "en sommerdag i haven, en eventyrlig fest med besøg af blomsteralfer og sommerfugle eller et sælsomt selskab af kjoleklædte tanter med sukkerkager og heksebryg i kopperne". Bogen er fyldt med den slags finurligheder, der virker pirrende for skabertrangen og giver lyst til mere. Bogen kan købes her og mange andre steder.

Torsdagen bød faktisk på mere end en fødselsdagsfest. Falmet Skønhed blev fejret i skønne rammer i blomsterbutikken Stalks & Roots i Vendersgade i København, hvor netop tørrede blomster er et speciale. Her blev der samtidig fejret fødselsdag for en helt ny webshop fyldt med tørrede blomster. Smart, når man nu har fået blod på tanden og ikke som Dorthe har kælderen fyldt med materialer indsamlet i by og på land. Webshoppen kan besøges her.

Kæmpeevighedsblomst, Helichrysum brateatum

Det er svært ikke at få lyst til at kaste sig ud i produktionen af smukke, langtidsholdbare og bæredygtige buketter, når man læser sig igennem Falmet skønhed. Så hvis nu, du tænker, at det bliver lige lovligt pebret at dække dit behov for materialer med indkøbte blomster på længere sigt, så vil jeg da gerne lige anbefale min nye bog Sommerblomster - Fra frø til fryd, der udkommer den 4. november. Der er nemlig masser af sommerblomster, der egner sig til tørring, der sagtens kan dyrkes i haven. Dem fortæller bogen selvfølgelig også om.

Sommerblomster - Fra frø til fryd

Jeg havde i øvrigt en vild dag i går, for der var trykstart på Sommerblomster - Fra frø til fryd. Det betød, at jeg tilbragte formiddagen på trykkeriet med at godkende de første trykte ark. Når først maskineriet kører, trykker det tre ark i sekundet - på begge sider vel at mærke. Så i løbet af formiddagen, var alle bogens 176 sider trykt. Nu lider jeg lidt af seperationsangst, for bogen er på vej til en bogbinder i Tyskland, der står for de sidste finesser.

Trykstart!!!

Dermed holder køreplanen til punkt og prikke, så Sommerblomster - Fra frø til fryd udkommer som planlagt på mandag den 4. november. Husk at der er introduktionstilbud på bogen frem til udgivelsesdagen. Skriv Fryd i feltet Rabatkupon, så sparer du fragten på Forlaget Linneas webshop, som du finder her. Der er også smagsprøver fra bogen. Hvis du ønsker dig et signeret eksemplar, skriver du det bare i kommentarfeltet. Ih, hvor jeg glæder mig til at stå med bogen i favnen. Jeg håber, I tager godt imod den 🙂

Surprise 🙂 Indlægget indeholder reklame.

 

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved