Helt Hen i Haven

Klematis som bænkevarmer

Clematis Empress-10Den gamle fil-de-fer bænk foran drivhuset er kommet i sommerfeststemning. Den lyserøde klematis, der står i en krukke ved siden af den, har i sin søgen efter et passende klatrestativ bemægtiget sig bænken, hvor den klatrer nok så fint i jerntrådene.Clematis Empress-14Bænken er ikke værd at sidde på, så den står der mest til pynt. Og klematis planten, der ærlig talt er lidt forsømt, henslæber på jeg ved ikke hvilket år tilværelsen i krukken, hvor den går for lud og koldt vand. Men sikke nu et makkerpar, der er kommet ud af de to tilsammen. Det giver helt ny mening til begrebet bænkevarmer.Clematis Empress-12Den smukke klematis hedder Clematis Empress. En dansk sort forædlet af Poulsen Roser. Den har de mest fantastiske blomster, der springer ud over en lang periode.Clematis Empress-15Efterhånden som alle kronbladene får foldet sig ud, bliver blomsterne helt fyldte og pompon agtige med flere nuancer af støvet lyserød.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

9 Replies to “Klematis som bænkevarmer”

Smukt 🙂

Hvad hedder den klematis?? – så smuk

Hej Carina
Den hedder Empress (TM) og er fra Poulsen Roser.
Mvh Lotte

Lene, Bag havelågen juni 20, 2016,  20:48

Wow, hvor er den smuk. Det er absolut en must-have 🙂

Mikael Mortensen juni 21, 2016,  17:33

Jeg har altid holdt meget af klematis. Det er en smuk og diskret plante, som pludselig overrasker ved at være et sted, man ikke lige havde set. Men hvorfor skriver du, at den er lyserød ..? Jeg synes bestemt, at den ser mere lilla ud!

Hej Michael
Tjaah – farver er svære at beskrive, og forskellige øjne opfatter forskelligt. Måske snyder billedet også lidt. I mine øjne er den støvet lyserød eller rosa måske tenderende syrenfarvet med rødlig undertone 🙂 Smuk er den under alle omstændigheder. Et eller andet sted har jeg faktisk en plantefarvepantoneskala fra RHS i England liggende. Måske skulle jeg se, om jeg kan hitte den.
Mvh Lotte

Den er så smuk så smuk denne klematis! Jeg er så forelsket i den. Er du sikker på det er en Empress? Jeg synes den ligner en Clematis ‘Evijohill’ JOSEPHINE.

Hej Sine
Jeg fik den plante for mange, mange år siden af en hollandsk gartner. Det var, hvad der stod på skiltet. Mere sikker er jeg ikke. Men helt fantastisk, det er blomsten – og planten med, for den har stået og vansmægtet i krukken lige siden.
Mvh Lotte

Jeg er som nævnt meget forelsket i din klematis og har googlet og googlet for at finde frem til den. Nu har jeg bestilt en Josephine, da jeg altså synes den i højere grad ligner din end clematis Empress gør😉
Så må tiden vise om jeg får leveret en lige så fantastisk plante, som du har fået😊

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved