Mens 'San Marzano' og 'Elin' tomaterne er gået temmelig meget i stå i det kølige efterårsvejr, er der fortsat fuld knald på cherrytomaterne 'Gardeners Delight'. Produktionen overstiger indtaget betydeligt, og fryseren er for længst så rigeligt forsynet, så nu har jeg forsøgt at trylle et kg tomater om til tomatketchup.Haven var også leveringsdygtig af de øvrige standardingredienser, så det var bare om at gå i gang med at hakke.Forsøgsvis har jeg prøvet at tørre de saftfyldte cherrytomater ved lav temperatur i varmluftovnen først i håbet om, at det vil intensivere tomatsmagen.Udbyttet blev seks og et halvt små glas ketchup. Fantastisk, at så mange grønsager kan komme til at fylde så lidt. Det må være noget meget sund ketchup. Jeg regner med, at et glas nogenlunde passer til et måltid, for den hjemmelavede ketchup er nok ikke langtidsholdbar efter åbning.
One Reply to “Ketchup af egen avl”
Det ser godt nok lækkert ud og sikke en farve, rigtig flot. Sjovt at den bliver gul med de røde tomater 🙂 Jeg har desværre haft et elendigt tomatår, har høstet meget lidt. Jeg har kun haft til at spise i frisk tilstand og endda knap nok. Jeg kan kun håbe næste år bliver bedre.