Der kan stadig høstes mange tomater i drivhuset, men nu har agurkplanten endegyldigt givet op. Det er simpelthen blevet for koldt.Gråskimmelen er begyndt at spinde sin pels ud over ikke bare bladene men også de sidste, umodne agurker. Et absolut utvetydigt tegn på, at nu er det slut. For at undgå alt for meget sporespredning blev den lange agurkplante klippet i passende stykker ned i en spand og fragtet ud af drivhuset. Tomatplanterne ser forbløffende nok stadig ret sunde ud, så der er ingen grund til at spille hasard med deres helbred.De sidste tre skoleagurker fik den totale høst op på 115 fra den enlige agurkplante, så der er ikke grund til andet end at være godt tilfreds og sende en venlig tanke til planten, der nu er på vej til de evige agurkmarker.
7 Replies to “Årets sidste agurk er høstet”
Det samme er sket her nede, syd for Aabenraa, tomaterne producerer på livet løs, både store, små, gule og røde, men agurkerne har stoppet produktionen, peberplanterne er optimistiske, de er stadig fyldt med blomster, chilierne forsøger også at følge med, men det er kun citronchilien, der stadig leverer frugter, den indre varme når ikke rigtig ud i huset. Jeg har en tønde med ca 120 liter vand, stående i drivhuset, den udjævner, nogenlunde, de store temperaturforskelle gennem døgnet, men oprydningen står for døren, så huset også næste år kan forsyne nabobørnene og os selv.
Hilsen Finn
Hej Finn
Mine chili’er kæmper også for at nå at modne. Enkelte af frugterne har fået farve, men størstedelen har ikke en chance. Den skumle gråskimmels fremfærd er for hurtig og har ramt de første grene. Jeg må nok snart se at få dem høstet. Vandtønden lyder smart – men også ret pladskrævende 🙂
Lotte
Mit drivhus er på 14,5 m2, og jeg er tynd som en bønnestage ;o), desuden har jeg godt 100 m2 “ekstra” drivhus, som jeg har arvet efter den tidligere planteskole, det er bare ved at miste pladerne, de kan ikke tåle sol, temperaturen er dog rimelig, deri dyrker jeg vindruer, en grønlandsk kvan, tyrkisk figen og jordbær, det er mit “legehus”, hvor jeg prøver at holde de iberiske plageånder ude, IKKE børnebørnene, det andet er et produktionshus, hvor jeg går efter volumen.
Jeg har sklerose, gennem 12 år, med fuld bevægelighed, har forladt arbejdsmarkedet som pensioneret ferskvandsbiolog, har haft have, siden jeg som knægt boede hjemme, også under studiet i Kbh.
Finn
Jeg synes altså det er spændende, jeg havde aldrig tænkt på andet med skimmel end at det havde noget at gøre med for mange planter på for lidt plads. At man skal passe på når man rydder ud derinde mht spredning har jeg simpelthen aldrig hørt før.. Tak for det. Mvh Ulla
Hej Ulla
Ja, gråskimmel er noget skummelt noget. For høj luftfugtighed, fx som følge af tæt plantemasse, er en væsentlig årsag, men sporespredningen er det også værd at tænke på. Måske ikke så meget nu, hvor slutresultatet er uomgængeligt, men når de første symptomer dukker op, kan man gøre en forskel ved at passe på. Helt hindre spredningen kan man ikke, for sporerne er flyvske, men man kan da i hvert fald begrænse den ved at klippe symptomramte plantedele af og få dem ud af drivhuset så hurtigt som muligt.
Lotte
Jeg har også høstet utrolig mange mini-agurker på de 2 planter i drivhuset i år. De holdt godt nok en pause på et par uger først i august, men så blev de vandet hyppigere (de er plantet direkte i jorden). Jeg har ikke talt dem, men vi har foræret mange væk, og de sidste høstede jeg den 14.10. Tomater blev der også mange af, og ikke mindst stangbønner (Blaue Hilde), en stor håndfuld hver dag i næsten 3 måneder på 4 planter.
Hej Marianne
Ja, det er helt vildt, så godt agurkerne har givet i år. Jeg dyrker også direkte i jorden og jeg er overbevist om, at det forlænger sæsonen. Agurkrødder dør, når det bliver for koldt, pg det varer trods alt længere nede i jorden end i en kapillærkasse. Tomater høster jeg stadig, men de skal håndteres som æg nu, ellers revner de.
Lotte