Chili'erne i drivhuset er omsider begyndt at få farve. I sidste øjeblik, kan man sige, for det bliver jo ikke ligefrem varmere. Den her citron Habanero, Capsicum chinense 'Habanero Limon' er rimeligt godt med, selv om det kunne blive til mange flere modne frugter, hvis vi kunne få en sommerforlænger.
Men nu tør jeg ikke vente længere med høsten. Når vilkårlige skudspidser begynder at blive angrebet af den snigende gråskimmel, er der ingen tvivl om, hvad klokken er slået. De sidste frugter har ikke en chance for at modne.
Den her plante har jeg været spændt på, og heldigvis har nogle af chili'erne nået at få farve. Planten stammer nemlig fra egne frø. Sidste år var det en autoriseret Habanero, men nu er der ingen, der ved præcist, hvad det er. Sjovt at alle frugterne har fået talje. Forhåbentlig er der spiredygtige frø i de mest modne. Det kunne være spændende at lave en generation "Habanero Sondrup" mere.
Alt i alt har jeg vist høstet chili'er nok til de næste 17 års forbrug her i huset, hvor glæden ved at dyrke dem er større end glæden ved at spise dem. Heldigvis er naboen til gengæld liebhaver.
3 Replies to “Chili høsten er i hus”
Kan man ikke eftermodne dem lige som tomater ved at lægge dem sammen med æbler eller bananer? Jeg har prøvet det med tomater. De fik fin farve, men jeg synes ikke, at smagen kunne konkurrere med de rigtigt solmodne.
Hej Jytte
Det vil jeg gætte på, at man godt kan. Men formentlig også med samme resultat. De sidste smagsstoffer bliver nu engang dannet i takt med modningen. Det gør måske ikke så meget med chili som med æbler og tomater, men alligevel …
Mvh Lotte
Jeg har det på samme måde, jeg har også noget større glæde ved at dyrke chili end ved at spise dem, i hvert fald de meget stærke, jeg spiser gerne dem med en smule styrke, men så heller ikke mere 🙂