Helt Hen i Haven

Inspirationsdag med plantepremiere
Hvidkløver, Trifolium repens

Den forgangne uge har budt på en både hyggelig og spændende inspirationsdag i Gartneriet Råhøj - ovenikøbet med indlagt plantepremiere. Det var nemlig første gang, gartneriet viste en ny sort af hvidkløver, Trifolium repens, med smukke farvede blade frem.

Hvidkløver, Trifolium repens 'Alexia'

Det var Trifolium 'Alexia', der havde plantepremiere. En helt ny sort fra gartneriets egen forædling, der føjer sig til de syv andre, der allerede er på markedet og er blevet super populære. 'Alexia' har meget mørke, næsten sorte blade, med en fin grøn rand og pink farvetegninger. En skønhed, der er opkaldt efter den hollandske prinsesse Alexia.

Gartneriet Råhøjs lækre Trifolium sorter med hvert deres smukke farvespil har høj status her i haven, hvor de pynter i krukkerne det meste af året og i øvrigt overvintrer fint. Efter ugens plantepremiere begynder produktionen af Trifolium 'Alexia' for alvor, og den kommer til salg i butikkerne næste forår, så der er noget at glæde sig til.

En anden spændende nyhed fra Gartneriet Råhøj er planter produceret i bionedbrydelige potter fremstillet af sammenpresset tørv. Det smarte er, at potterne kan plantes med ned i krukkerne, hvor de går i opløsning. Dermed undgår man at forstyrre rødderne, og samtidig slipper man for at skulle skaffe sig af med en plasticpotte. Det er da en win-win situation:-)

Gartneriet har andet godt end Trifolium at byde på til efterårskrukkerne. Forskellige arter af stenurt, Sedum, med spændende løvfarver og strukturer er eminente til formålet. Her ses sorterne Sedum 'Blue Cushion', der ovenikøbet er vinterhårdfør, og den limegrønne Sedum 'Bouquet' sammen med Trifolium 'Alexia'.

De forskellige sorter af Trifolium og Sedum kan mixes på kryds og tværs til farverige efterårskrukker. Ja, man kan ligefrem købe sig til mix, skabt i gartneriet, men man kan selvfølgelig også selv folde sig ud 🙂 Det har jeg i hvert fald tænkt mig at gøre.
I forlængelse af inspirationsdagen fik jeg fint besøg her på matriklen af en hyggelig flok af bloggerkolleger, for Gartneriet Råhøj ligger lige i nabolaget. Karen, der blogger som Dalsgaard i Skivholme fortæller om sin oplevelse her. Rigtig sjovt for mig pludselig at se min have gennem en andens briller og kameralinse.

Indlægget er sponseret.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Inspirationsdag med plantepremiere”

Hej Lotte
Det var en virkelig dejlig dag og så spændende fortælling fra Karen. Dejligt at hilse på dig, men ked af jeg ikke kunne nå at komme med, og se din fantastiske have. Men måske en anden gang.
Et dejligt indlæg du har lavet om det spændende gartneri.

Knus
Lone

Der skulle selvfølgelig stå Malene og ikke Karen 😉

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved