Helt Hen i Haven

Blomster i november og sølvfarvet løv skaber magi

Blomster i november - det lyder lidt som ønsketænkning - men det er det ikke nødvendigvis. Nu da alle mine miniaturetræer omkring spejlbassinet på terrassen har smidt bladene, er det blevet nødvendigt at peppe hjørnet op, så der er noget pænt at kigge på inde fra stuen.

Høststenbræk, Saxifraga cortusifolia

Heldigvis stod der allerede et par krukker, der faktisk har stået der siden sidste år. De har været pæne bladplanter hele sommeren, men nu diverterer de med de smukkeste blomster i november. De er sart lyserøde og ligner små stjerner. Tænk engang, at en staude kan styre sig så længe, at den først blomstrer nu. Der må være en eller anden mening med galskaben, men den er lidt svær at regne ud. Jeg har nu tænkt mig at lade være med at regne og bare glæde mig over de smukke blomster i november.

Julerose, Helleborus niger

Nu er jeg jo ikke den, der begynder at jule i utide, men dejlige juleroser, Helleborus niger, der også kan det der med blomster i november, kan jeg nu alligevel ikke stå for. Jeg har dem flere steder rundt om i haven, hvor de virker som humørbomber, når dagene bliver alt for korte, og de alligevel står der med deres snehvide blomster. Jeg har været så heldig at få nogle friske prøveplanter fra Gasa Group med det slagkraftige slogan 'Nature to the people'. Det er da lige det, vi har brug for lige nu 🙂

Sølvtræ, Corokia cotoneater

Nu de små, løvfældende træer er gået i vinterhi, er der andre træer, der må tage jobbet med at skabe stemning omkring spejlbassinet. Det klarer sølvtræ - også kendt som spøgelsestræ - Corokia cotoneaster, til perfektion. Jeg holder utroligt meget af de små træer med de fineste bittesmå blade med en farve som gammelt sølv på de zigzag formede grene. Mange tror, sølvtræ er en stueplante - og det kan det selvfølgelig også være - men min erfaring er, at det også trives fint under åben himmel, selv om det er vinter. Det er faktisk nemmere at passe ude end inde, hvor det er svært at få lys og vanding til at gå op i en højere enhed. Jeg har et gammelt eksemplar, der har overvintret ud i efterhånden mange år og bare bliver flottere og flottere, og nu er der kommet et par nye til. Hvis der bliver udsigt til tocifrede frostgrader, flytter jeg dem ind i drivhuset, men ellers klarer de sig altså fint ude.

Spejlbassin i november

Således den opdaterede krukkeforsamling omkring spejlbassinet, som kan nydes både ude og inde fra stuen. Jeg synes, det er lidt magisk med blomster i november, ikke mindst når de bliver understreget af lette eventyrlige vækster som sølvtræ og sølvtråd, Calocephalus brownii, der i øvrigt også har overvintret fra sidste år.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Blomster i november og sølvfarvet løv skaber magi”

Dejligt ser det ud, fint at du kan blive ved med at forny krukkerne, så man ikke tænker på efterår og forfald og stadig ikke på jul.
Mange hilsener, Jette.

Hej Jette
Der er vi helt på linje 🙂
Julerierne må begynde, når det bliver adventstid.
Mange hilsner
Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved