Projekt islygter, der blev sat i søen i fredags, er for første gang i flere år lykkedes, takket være et par iskolde nætter. Der skal nemlig forbløffende meget kulde til, for at islygterne bliver tilstrækkeligt tykskallede til at kunne holde formen.
Det er nemmest at få projekt islygter til at lykkes med de egentlige islygteforme, men i denne omgang var der også succes med ballonlygterne. Her gælder det jo om, at så meget af vandet fryser, at der opstår fine, glasklare isskaller, men ikke så meget, at hele kuglen er bundfrossen. Derfor er det altid et spændende øjeblik, når islygten lempes ud af ballonen.
Men tadaaa. Projekt islygter lykkedes. Af kom ballonen og med et snuptag fik jeg vendt islygten om, så det overskydende vand kunne løbe ud gennem den runde top, og der derved blev hul til at sætte et fyrfadslys ned i islygten.
Sådan en islagte er nærmest som den fineste krystalkugle 🙂
Islygterne fik selvfølgelig plads lige uden for indgangsdøren, så vi får mest mulig fornøjelse af dem, så længe de holder. Her i godt selskab med sølvtræ/spøgelsestræ, Corokia cotoneaster, rød grønkål, Brassica 'Redbor', husløg og lyng.
Og således hele resultatet af årets projekt islygter i skumringen. Så tjener bænken et godt formål, selvom den er for kold at sidde på i øjeblikket 🙂
Islygteformene, der gør det muligt at fremstille stjerneformede islygter, har jeg købt lige her
En kommentar til “Projekt islygter lykkedes, og lygterne lyser så fint op i mørket”