Helt Hen i Haven

Årets haveprojekter står nærmest i kø i forårsvejret

Der sker ting og sager her på matriklen. Og det gælder både i haven, hvor årets haveprojekter – nye som gamle – kræver opmærksomhed og i cyberspace, hvor helt hen i haven har holdt flyttedag

Troldnød, Hamamelis x intermedia 'Arnold Promise'

Mens man nyder, at havens mange vinterblomstrende planter er i fuld gang med at tyvstarte på forårsstemningen, får man lyst til at kaste sig over årets haveprojekter, der længe har ligget og ulmet. Der bliver klippet ned, beskåret og ryddet op til den store guldmedalje. Og pludselig opstod et uventet projekt helt spontant. Alt det kvas, der blev til, da træer, der stod i vejen eller var blevet for store, måtte ned og ligge, fik pludselig kurs mod et kvashegn. Måske bliver der ligefrem et nyt haverum bag den eksotiske have ud af det. Drømmen rummer blandt andet et nyt aspargesbed. Det kommer jeg tilbage til.

Skærehaven i vintertilstand

Jeg har selvfølgelig også gang i planlægningen af årets skærehave. Også her har jeg fået ryddet grundigt op, så arealet er klar til brug – i første omgang formentlig til lugning, når forårstemperaturer får det evindelige fuglegræs til at pible frem igen. Jeg lader gerne de visne sommerblomster stå hen over vinteren, så skærehaven ikke bare er en ørken i den kolde tid. Der er masser af frø at guffe i sig for småfuglene, og dem skal de da ikke snydes for. 
Jeg har tilplantet en del af skærehaven med skærehavestauder og har vilde planer om at komme lidt tilbage til udgangspunktet, hvor køkkenhave og skærehave var integreret. Det kommer jeg helt sikkert også tilbage til.

Ny terrasse tager form

Den nye træterrasse i flere etager er blevet færdig, og nu venter jeg bare på forårsvejr, så jeg rigtig kan møblere og flytte ind. Der forestår også en større opgave i at få beplantningen omkring den til at fungere, så det ikke bare ser ud som om terrassen er faldet ned fra månen, men er et integreret element i den overordnede plan. Altså den, som ikke for alvor eksisterer, fordi årets haveprojekter som altid udvikler sig i takt med, at inspirationen opstår. Mon ikke I kommer til at høre mere om det 🙂

Julerose/påskeklokke, Helleborus 'Ice 'n Roses'

Der er ganske mange stauder og græsser på ønskesedlen til den nye staudeskrænt, jeg ser for mit indre øje. Og så er jeg begyndt at lave en liste over de vinterblomstrende planter, jeg helt sikkert også er nødt til at have i haven. Vinterblomstrende planter betyder utroligt meget for mig, og det giver så meget energi, når de pludselig står der og lyser op, selv om det egentlig stadig er vinter.

Et af årets første projekter er ved at været ført helt ud i livet. Jeg har fået en ny hjemmeside, hvor jeg har samlet alle mine forskellige kasketter. Helt hen i haven er en af kasketterne, der i den forbindelse er blevet støvet godt og grundigt af. Derfor ser siden ikke helt ud, som den plejer, og hvis du søger på helthenihaven.dk, ryger du automatisk til den nye side, hvor du finder mine årstidsaktuelle historier om årets haveprojekter og alt det dejlige, der sker ude i haven. Du skal bare klikke på bloggen. Velkommen til. Jeg håber, du kan lide mit nye univers. 

Kig indenfor lige her: lottebjarke.dk

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved