Helt Hen i Haven

Violette grønsager

Den dejlige årstid, hvor man kan lade haven bestemme menuen, er i fuld gang. I dag er der blandt andet høstet mørklilla bønner og en lysende violet glaskål. Nu må jeg regne ud, hvad det så kan blive til 🙂Glaskål er en absolut særpræget kåltype. Vidste man ikke bedre, kunne man nemt tro, at der var landet en række fartøjer fra det ydre rum i køkkenhaven. Men alt er som det skal være. Ingen invasioner i dag, og glaskålene er klar til høst og en tur i wok'en.Og der er skam flere violette grønsager på vej. Foreløbig høstes der grønne vinterærter, men inden længe er næste omgang ærter klar med flotte, violette bælge, der rummer helt almindelige grønne ærter.Der er også - eller skulle jeg sige var - radicchio på vej. Desværre har en sulten hare med smag for den bitre radicchio pelset hele rækken systematisk, mens de andre salater i salatbedet står uberørte hen. Det er et par uger siden nu, men heldigvis har haren ikke fået hjerteskuddet med, så planterne er faktisk begyndt at skyde igen. Det ser spøjst ud, men jeg håber, der kan høstes nogle flotte røde blade til salatskålen trods harebesøgetMen for nu lige at være helt sikker, har jeg i dag plantet nogle nye radicchio planter. Det har faktisk udløst en beskyldning om snyd... Det synes jeg ikke er rimeligt. Jeg har nemlig reddet nogle planter fra kompostbunken i Gartneriet Pedersen, der her efter sæsonen havde overskydende planter fra Pretty Tasty sortimentet af dekorative, letdyrkelige og meget spiselige grønsager i potter. Det er ren luksus at plante så store grønsagsplanter. En to tre og vupti - fiks og færdig køkkenhave. Det er jo også hele ideen med Pretty Tasty grønsagerne, omend disse nok var nået at blive noget større end den normale salgspante. Det pyntede gevaldigt på køkkenhaven, hvor vinterløgene og spinaten er ved at være spist, så der var begyndt at se lidt afpillet ud.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

6 Replies to “Violette grønsager”

Hej Lotte
Fantastiske farver.
Hvad hedder glaskålen? Jeg har aldrig haft glaskål, men må prøve den.
Vh Lisbeth

Hej Lisbeth
Sorten hedder Kolibri. Glaskål kan varmt anbefales. Nemme at dyrke og tidligt klar til høst. Smager mildt af kål/radise og kan spises både rå og tilberedt.
Mvh Lotte

sikke nogle herlige, lækre og farverige grøntsager. Glaskål havde vi altid i haven i mit barndomshjem, og den smager fantastisk. Både rå og tilberedt.
Et dejligt indlæg.

Ønsker dig en smuk dag
Lone

Tak for det Lone
Det er første gang, jeg prøver at dyrke glaskål, men det er absolut et hit 🙂
Mvh Lotte

Hej Lotte
Flotte bønner så tidligt –
Er det en speciel tidligt sort, eller er de
forspiret i drivhus?
Mvh
Keld

Hej Keld
Godt spottet 🙂 Bønnerne er forspiret i drivhus og plantet ud som ret store planter. Dem jeg såede direkte, dukkede der aldrig en eneste op af, så jeg måtte gribe til snyd og fik planterne fra Gartneriet Pedersens Pretty Tasty sortiment.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved