Køkkenhaven er lidt af et blomsterhav lige nu. Det er jo for så vidt ikke for alvor meningen, men det ser nu ret fint ud med udvalget af grønsagsblomster i let og luftig forvirring.Hjulkrone, Borago officinalis, skal selvfølgelig blomstre, for den dyrker man jo netop for at kunne høste fine blå blomster til salatskålen eller desserttallerkenen. At den så dybest set selv har bestemt at dukke op med en hel flok planter, der lader en sky af blå blomster hænge over hjørnet af køkkenhave, er en anden sag. Den blev sået der sidste år men ikke i år - det har den selv klaret.De hvide blomster, der blander sig i skyen er til gengæld helt uautoriserede. Det er nemlig en række tidligt såede radiser, der er blevet glemt og nu har sneget sig til at blomstre med søde, hvide blomster, der faktisk også er spiselige, hvis det skal være. Radiserne er der til gengæld ikke noget ved længere.Det er nemt at se, at rucola og radise er beslægtede planter, når man ser på blomsterne. Jeg får altid sået for meget rucola, for det er trods alt begrænset, hvad husstanden kan nå at sætte til livs, så nu blomstrer de med de her helt skønne cremefarvede blomster, der i øvrigt også kan spises nu, hvor bladene er blevet bitre. Jeg må hellere se at få sået en ny omgang.At palmekålen også blomstrer er helt i skoven. Det er planter fra i år, så det burde de absolut først gøre næste år. Men der må have været en eller anden kombination af kuldegrader, der har udløst førsteårsblomstringen. Den er dybest set ret irriterende, for jeg kan så godt li' at have kålplanterne stående i vinterhaven. Det kommer næppe til at ske i år... Men bortset fra det - fine sart lysegule blomster 🙂
3 Replies to “Spiselige grønsagsblomster”
Kan man nå at så endnu ???? MVH Una
Hej Una
Hurtigtvoksende grønsager som radiser, ærter og diverse bladgrønsager kan du sagtens så nu. Det er faktisk en fordel at så kortere rækker flere gange, så der hele tiden er friske forsyninger.
Mvh Lotte
Det håber jeg da meget, for jeg har et brev voksbønner, der skal i jorden i weekenden 🙂