Helt Hen i Haven

Vild med vibeæg

Billede

Vibeæg, Fritillaria meleagris, er nok den løgblomst, jeg har sværest ved at stå for. Tænk at naturen har opfundet en ternet blomst… Derfor er forårskrukken med vibeæg blevet en tradition, der hører til her i haven. I år blev det til en kombination med blandt andet forskellige Primula i matchende farver, bordeuxfarvede hornvioler, Viola cornuta, den dybblå bredbladede perlehyacint, Muscari latifolium og så den efter min mening ualmindeligt søde, rosa martsviol, Viola odorata 'Miracle Classy Pink', der dufter lige så dejligt som den almindelige blå.

Billede

I forårskrukken er det ikke noget problem at plante tæt, så man får et næsten blomstereng agtigt udtryk med det samme. Temperaturen er endnu lav, så det er ikke svært at holde planterne med vand. Som vejrudsigten ser ud, holder krukken rigtig længe, men hvis der er udsigt til frost, bliver den dækket over med et stykke fiberdug, til faren er drevet over, eller flyttet i ly, hvis det ser rigtig truende ud. Men foreløbig skal den stå ved fordøren, så man bliver glad hver gang, man går ind eller ud.

Billede

Vibeæg planterne i forårskrukken får altid lov at visne ned i krukken. Så kan de nemlig plantes ud i haven bagefter. Der er efterhånden en ganske god bestand af genbrugs vibeæg flere steder rundt i haven. De skal plantes, så løgene kommer til at ligge 8-10 cm under jordoverfladen, og så skal man passe på, at man ikke forveksler de spirende planters græslignende løv med græsukrudt i det tidligste forår. Men ellers fungerer genbrugsordningen perfekt her i haven - og det gælder også de øvrige planter i krukken.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

2 Replies to “Vild med vibeæg”

Super sammenplantning. Rigtig flot dubbeltblomstrende primula.

En helt utrolig flot kombination af forårsblomster, som lige var den manglende inspiration jeg manglede til netop vibeæg.
Tak for det.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved