Helt Hen i Haven

Blomsterparade på en solskinsdag

Tulipa turkestanica-14Hold da op, hvor det hjalp, at det blev maj. Som ved et trylleslag er en hel stribe af de rigtig lækre løg- og knoldvækster sprunget ud. En af dem, der længe har stået på spring, er den ualmindeligt fine botaniske tulipan, Tulipa turkestanica. De smukke stjerneblomster åbner sig helt, men kun når solen skinner på dem. I morges var de helt lukkede, men efter frokost var der stjernevrimmel i staudebedet.Tulipa turkestanica-13Det er ikke kun haveejeren, der er vild med dagens nye blomster. Bierne sværmer glædesstrålende om dem og boltrer sig i frisk nektar.Anemone blanda-17Den dejlige hvide balkananemone, Anemone blanda, er på samme måde en dynamisk blomst, der først folder sig ud, når vejret er tilpas, og folder sig sammen igen, når det ikke er. Det er ret charmerende og temmelig fascinerende, synes jeg. Af samme grund er den denne uges yndlingsplante på helthenihaven.dk.Erythronium toulumnense Pagoda-6Det blev også dagen, hvor den første hundetand med det halsbrækkende latinske navn Erythronium toulumnense 'Pagoda' sprang ud. Heldigvis er der mange flere på vej, for den er da skøn med de sart gule blomster med fikst tilbagebøjede kronblade. Navnet hundetand kommer sig i øvrigt af, at knolden ligner en krum hundetand, forlyder det.Leucojum aestivum-18Den smukke sommerhvidblomme, Leucojum aestivum, er også kommet i gang. Den er så fin, når de snehvide klokker med grønne spidser danser let i vinden. Også den er kun lige begyndt, og erfaringen siger, at den kan blive ved i utrolig dejlig lang tid.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

5 Replies to “Blomsterparade på en solskinsdag”

Sikke mange skønheder, ja det er virkelig skønt at varmen endelig er på vej. Min gule hundetand er også lige begyndt at blomstre, den sarte gule farve er så fin. Jeg tror vidst jeg skal have skrevet flere botaniske tulipaner på ønske listen, de er virkelig fine.

Hej Jeanett
I går sprang Tulipa tarda også ud i haven. Nu har jeg besvær med at finde ud af, om jeg bedst kan lide den ene eller den anden… Så ja, jo flere jo bedre – og de må gerne brede sig.
Mvh Lotte

Congratulations for posting on this topic. There isn’t sufficient content published about it (not particularly good anyway). It is pleasing to determine it getting a tiny bit much more coverage. Cheers!

Underligt, min hvide Turkstanica er tæt på at være afblomstret, måske bor du koldere end min kolonihave, jeg er ellers vant til at mine løgplanter er lidt senere i blomst end i villahaverne i Aarhus, fordi et kolonihave område ikke har opvarmede huse. I øvrigt er faktisk alle mine botaniske tulipaner afblomstret.

Hej Jeannie
Det er nok fordi mine er placeret i skyggebedet, hvor der nok er lidt køligere end i resten af min ellers så lune have.
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved