Helt Hen i Haven

Sød kartoffel i krukkerne

Ipomoea Sweet Caroline -1Sød kartoffel, Ipomoea batatas, er blevet vældig moderne i gastronomisk sammenhæng. Men plantearten kan mere end at producere velsmagende knolde. En stribe meget dekorative bladplanter til krukkerne er faktisk også sød kartoffel. Forrest til venstre er det sorten Ipomoea 'Sweet Caroline Light Green' og forrest til højre sorten Ipomoea 'Illusion Midnight Lace'.Ipomoea Sweet Caroline Sweetheart Purple-1Jeg kan rigtig godt li' at bruge dekorative bladplanter mellem blomstrende planter i krukkegrupperne. Det giver lidt mere ro og struktur, synes jeg. Sorterne af sød kartoffel er helt eminente til formålet både på grund af deres fantastiske farver, og fordi de vokser og udvikler sig så flot hen over sommeren. Den næsten sorte sort med smukt hjerteformede blade hedder Ipomoea 'Sweetheart Purple'.Ipomoea Sweet Caroline Sweetheart Lime-4Kollegaen Ipomoea 'Sweetheart Lime' har selvlysende, limegrønne hjerteblade, som jeg er helt vild med. Planteforædlerne har kun  haft fokus på det smukke løv, da de udviklede de dekorative sorter, så desværre producerer de ikke knolde under jorden. Det kunne ellers være smart, hvis man kunne slå to fluer med et smæk 🙂 Der er lidt at arbejde videre med.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

5 Replies to “Sød kartoffel i krukkerne”

Jeg har desværre lige spist mine, købte, søde kartofler, men der er vist flere, hvor de kom fra, mit sidste forsøg endte desværre pludseligt, da hønsene slap ud, og fandt krukken interessant, men sød kartoffel i kylling, er ikke at foragte 😉

Øv til det sidste med knoldene, jeg havde ellers lige set at det skulle være næste års super plante. Nå men knolde eller ej de er skønne og tror da vidst jeg skal prøve dem af næste år.

Cendie Dyekjær-Themsen september 12, 2016,  22:32

Har du prøvet at overvintre dem? Det er første år jeg har dem i krukker og jeg ku virkelig godt tænke mig at forsøge 🙂

Hej Cendie
Næh, det har jeg ikke og havde egentlig slet ikke tænkt på det. Men det er da en god ide og absolut et forsøg værd. Jeg er spændt på, om der er knolde i krukkerne.
Mvh Lotte

Hej Lotte
Tak for et skønt indlæg med smukke billeder. Jeg er helt vild med din Ipomoea ‘sweetheart lime’ og har googlet som en gal for at finde ud af, hvordan den kan anskaffes, men kan næsten intet finde her fra DK andet end dine indlæg. Jeg kan se at du har spiret nogle af de andre selv, men du skriver at netop denne ikke producerer knolde, så jeg går ikke ud fra, at den kan købes hos en grønthandler/supermarked. Har du et tip til, hvordan jeg får fat i den smukke dekorative plante til min nye altan. Mange hilsner en begejstret nybegynder 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved