Helt Hen i Haven

Skøre grønsagseksperimenter

Marts1618-21Med fare for at lyde helt skør kommer her lidt nyt om dagens eksperiment. Jeg har nemlig været i gang med at plante salat og blomkål i drivhuset.Rousing16-3Det kom sig af, at jeg besøgte Gartneriet Rousing i anden anledning. Og så var det, at gartneren underfundigt spurgte, om ikke jeg skulle ha' noget nyt at skrive om. Hvem siger nej til det? Gartneriet Rousing producerer en stor del af de udplantningsplanter til køkkenhaven, der kommer i butikkerne om nogle uger. 13,3 millioner porreplanter for eksempel. For ikke at risikere, at noget går galt, bliver alle frøpartier, der kommer ind i gartneriet, spiretestet.Marts1618-23Det resulterer i de fineste små grønsagspotteplanter, der allerede nu skulle kunne plantes i drivhuset. Salat og kål kan godt tåle et snert af frost, forlyder det. Tidligere har det været almindelig praksis for at udnytte drivhusarealet optimalt.Marts1618-46Så nu har jeg plantet syv slags salat plus blomkål i bunden af drivhuset i forventning om, at de er høstet og spist, inden tomater med videre skal bruge pladsen. Hvis den holder, bliver jeg nødt til selv at producere ultra tidlige udplantningsplanter til næste år ... hvis altså ikke gartneren sætter produktionen i system. Super fine småplanter er det i hvert fald, så man kan da håbe.Marts1618-36Da jeg nu var blevet overmodig, og der var for mange blomkålsplanter, blev de sidste plantet ud i køkkenhaven. For at den oplevelse ikke skulle blive alt for voldsom, fik de hver deres personlige drivhus i form af en bundløs sodavandsflaske. Jeg er godt nok spændt på, om de her eksperimenter lykkes og krydser fingre for, at det ikke pludselig bliver vinter igen.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Skøre grønsagseksperimenter”

Wauw, det var godt nok tidligt at plante ud! Ser frem til at se, om det går godt …

Hej Kirstine
Jeg indrømmer, at det er vildt. Men går det godt, er det fedt, og går det ikke godt, blev jeg så meget klogere 🙂
Mvh Lotte

Hvor spændende! Jeg skal også igang med at så salat, men jeg har mit orangeri varmet op – så det er en anden sag. Jeg glæder mig til at følge projektet.

God weekend

Så spännande! Jag får nog ta tag i att plantera om mina små salladsplantor som jag sådde för nån vecka sedan. och ha i uterummet. Ska bli härligt med din sallat snart ju!

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved