Helt Hen i Haven

Rovmider på jagt i drivhuset

Cucumis sativus-28Agurksæsonen er officielt i gang med høsten af de to første skoleagurker.Cucumis sativus-31Den hurtigtvoksende agurkplante skal holdes i kort snor, så den ikke tager magten i drivhuset. Derfor klipper jeg nådesløst alle sideskud over et par agurker. Ellers bliver det et stort vildnis.Cucumis sativus-33Høst og beskæring er samtidig en oplagt anledning til at gå planten efter i sømmene. Sidste år havde jeg en større krise i drivhuset, fordi jeg ikke opdagede et accelererende angreb af spindemider. Jeg har været i gang med luppen men har ikke fundet spor af de skumle skadedyr endnu.Rovmider-6Men efter det hæderkronede engelske princip "better safe than sorry" har jeg nu alligevel besluttet mig for at sætte en hær af rovmider ind i håbet om, at de kan tage et eventuelt angreb i opløbet. Risikoen er jo stor, når nu de var der sidste år, selv om en afvaskning med insektsæbe og efterfølgende udsætning af rovmider virkede perfekt. Rovmiderne var tydeligt vis ivrige efter at komme i gang med opgaven. De myldrede ud af flasken, så snart låget kom af.Rovmider-11Flasken blev holdt vandret og trillet mellem fingrene nogle gange, så rovmiderne fordelte sig pænt i det savsmuldsgranulat, de bliver leveret i. Derefter blev der drysset små bunker savsmuld ud på de nederste blade af planterne i drivhuset. Rovmiderne finder selv opad i planten og afsøger samtidig deres territorium for spindemider, de kan gøre kål på. Hvis der er føde til dem, opformerer de sig, så de er nok til at holde angrebet nede. Hvis der ingen spindemider er, går de til, uden at forvolde skade på hverken planter eller andre dyr.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Rovmider på jagt i drivhuset”

Jeg har også stoppet mine tomater, da jeg fandt en vej ind i drivhuset mellem mine rølliker, der er ved at gå i blomst, jeg har en pæn population i hver ende af drivhuset, de har nu stået der i flere år, min tudse, der har et hul i jorden derinde, vandrer lystigt rundt og fanger diverse insekter og orme, den har lige været “på ferie” i 5 dage, nok nede for at lægge æg i min/vores sø. I den tid jeg har haft rølliker, har jeg heller ikke haft spindemider, at man kan lave en udmærket kryddersnaps på rølliken, gør heller ikke noget

Det lyder som en god løsning, virker det også på lus? Hvor køber du dem henne? Tror jeg skal have fat på nogle, da jeg desværre har lidt lus i orangeriet. Så dit blogindlæg falder på et tørt sted.

De rølliker man køber, er prydplanter, jeg ved ikke, om de har samme egenskaber som grøftekantrølliker, haveplanter bliver udvalgt på andre parametre end de fleste nytteplanter, men måske, vilde gulerødder er unægteligt anderledes end Lammefjordsditto ;o)
Den vilde røllike kan også bruges som smagsgiver i madlavningen.

Hej Maria
Rovmider virker kun mod spindemider, men insektsæbe tager også lus. Der findes andre nyttedyr, der gør kål på bladlusene. Du kan købe det hele i netbutikken http://www.nyttedyr.dk
Mvh Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved