Helt Hen i Haven

Kål med blondekant

Kålmøl-3Jeg kan med ret stor sikkerhed sige, at jeg ikke får problemer med kålsommerfuglens larver i mine kålplanter i år. For til den tid er der gjort kål på kålen, og kålsommerfuglelarverne må gå sultne i seng. Køkkenhaven er blevet invaderet af kålmøl, og de har gjort kort proces med de stakkels kålplanter, der er ved at være fuldstændig ædt op.Kålmøl-4Det er kålmøllets sultne larver, der er synderen. Grønsagskonsulenten fortæller, at der blæste millioner af kålmøl ind fra Rusland med en varm vind sidst i maj. Det er små, uanselige sommerfugle med meget stor skadevirkning. Invasionen er faktisk noget af en katastrofe for landets kålavlere, der i værste fald ikke får nogen høst i år. Kålmøllet går på alle former for kål og på raps. Efter alt at dømme er det også dem, der har raseret min ellers så fine brøndkarse i drivhuset.Kålmøl-26Jeg skal selvfølgelig ikke klage, for jeg skal jo ikke leve af at dyrke kål. Her i haven blev grønkål med forskellige former og farver primært plantet til pynt langs kanterne af køkkenhaven. Men jeg skal love for at larverne fik taget pynten af den ide.

Nyeste blog indlæg

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne


Blomsterkaos i skærehaven


Ny bil udløser nyt bed og planterokade


Selvsået kongelys og fennikel fuldender staudeskrænten


Tørketålende røllike er perfekt til den nye staudeskrænt


Gult og gråt og plantenyt til forårskrukkerne


Grænseoverskridende tulipanhøst skærehaven


Arkiver

4 Replies to “Kål med blondekant”

Ulla Christensen juni 29, 2016,  13:38

Tak. Du har nu givet mig svaret på hvorfor mine højbede ser pæne ud på afstand men netop ligner et blondemønster når jeg kommer tættere på. Ved du om det findes nogen “kur” eller er det blot at skære planterne tilbage og så håbe på de skyder igen?

Hej Ulla
Jeg tror, det bedste man kan gøre nu, er at indsamle larverne og tage livet af dem. Jeg har lige været i gang med et par gummihandsker. De er så små, at det er til at have med at gøre. Jeg kan se, de er begyndt at forpuppe sig på bagsiden af bladene. Det betyder en ny generation af æglæggende møl i løbet af et par uger, så jo mere man kan reducere bestanden, jo bedre. Om det så nytter noget, når landet nu er totalt invaderet er spørgsmålet, men det hjælper i hvert fald ikke noget at gøre ingen ting.
Mvh Lotte

Steffen Slot-Hansen juni 29, 2016,  15:04

Er der skadedyr som bl.a møl i Rusland ? Jeg troede at de brugte al den gift de overhovedet kunne komme til. Godt at håndkraft kan udrydde skidtet 🙂

… der er måske en grund til, at de er udvandret 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LB Text & Ide

  • Artikler
  • Pressemeddelelser
  • Katalogtekster
  • Hjemmesidetekster
  • Havebøger
  • Affiliate marketing
  • Influencer

Lotte Bjarke

Sondrupvej 42 · 8350 Hundslund

+45 21487530 · post@lottebjarke.dk

Efterårsplanter i blide nuancer til krukkerne

Blomsterkaos i skærehaven

Ny bil udløser nyt bed og planterokade

Lotte Bjarke © Copyright 2023. All Rights Reserved